Mitől őrjítően idegesítő a rovarcsípés? És hogyan szabadulhatunk meg tőle természetesen?

Mitől őrjítően idegesítő a rovarcsípés? És hogyan szabadulhatunk meg tőle természetesen?

szerző Admin dátum 2019-08-31 in gyógyítás otthon, happy mom

Lehet bármennyire idilli a vízparti pihenés, az éhes szúnyoghordák hamar kellemetlenné tehetik a nyaralást. Akik nem allergiásak a vérszívók csípésére, könnyebb helyzetben vannak: gyakran meg sem érzik, hogy megkóstolták őket és a csípés helye sem látszik. Akik viszont kevésbé ellenálló szervezettel vannak megáldva, azoknak adott a talány: miért okoz ennyi vesződséget egy kis csípés, és mit tehetnek ellene, ha nem nyúlnának kemikáliákat tartalmazó szerekhez?

A csípés helyén piros, viszkető sebhely képződik, melyet legszívesebben éjjel-nappal vakarnánk. Nehéz ezt megállni, főként a gyermekeknek, akik véresre vakarhatják szúnyogcsípést és annak területét. A vakarás ellen pedig küzdeni kell: a kellemetlen duzzanat egy allergiás reakció, a vakarással pedig arra ösztönözzük szervezetünket, hogy több hisztamint juttasson az érintett területre, mely nem hogy enyhülést nem hoz, hanem tovább erősíti a viszkető érzést, és a csípés helye is bedagad.

A szúnyogcsípés elvakarásával másodlagos bakteriális fertőzést is kockáztatunk: körmünkről a sebre kerülhetnek a mikroszkopikus, nemkívánatos bacik, tovább keserítve az életünket, késleltetve a gyógyulást.

A csípések enyhítésére számos krém, spray kínálja magát, azonban ezek zömében rengeteg mesterséges vegyület lelhető fel, nem beszélve az oldószermaradékokról, melyekre semmi szüksége nincs a szervezetünknek. Természetes megoldásként a jeges vagy vizes borogatás működhet: a hűs, nedves felület csökkenti a gyulladást, a viszkető érzést. Az ilyen borogatások azonban nem praktikusak: csöpögnek, folynak, nehéz őket rögzíteni, gátat szabnak a kirándulásnak, a játéknak, nem beszélve arról, hogy aludni sem lehet velük anélkül, hogy le ne pottyannának, illetve időről időre ne cserélnénk őket. (Akit részletesebben érdekel a téma, az a Házipatika.com vonatkozó cikkében talál még plusz információkat.)

Természetes alternatíva csöpögés nélkül, a víz és gyógynövények erejével

A Happy Mom hidrogél tapasz a fenti praktikák természetes, hatékony alternatívája. Központi hidrogél mátrixa a lassan, fokozatosan párolgó víz hűsítő erejével csillapítja a viszketést a bőr felszínén, csöpögés nélkül, továbbá előzetes hűtést, fagyasztást sem igényel. Emellett a bojtorján, a csodamogyoró és az aloe tapaszba zárt kivonata csökkenti az irritációt, a fájdalmat, a természet erejével segítve elő a regenerációt. A tapasz jól illeszkedik a bőrhöz, órákon át hat, este felragasztva visszaadja az éjszakai pihenést, és csemeténk sem vakarja ki magát, miközben a nap fáradalmait piheni ki.

A Happy Mom tapasz vény nélkül kapható a patikákban, Salus boltokban, használata három éves kortól ajánlott. Egy dobozban öt tapasz található, melyek könnyedén beleférnek a legzsúfoltabb bőröndbe is. A tapasz az alábbi webshopokban is megvásárolható:

Részletes ismertető a Happy Mom tapaszról itt:

Termékoldal→

Kényelmes, online vásárlás saját webshopunkban:

3000 Ft feletti rendelésnél ingyenes kiszállítással! Országosan a GLS futárszolgálattal!

Webshopunkban

A tapaszok a patikákban országszerte vény nélkül megvásárolható, megbízható orvostechnikai eszközök! A tapaszokban alkalmazott növényi hatóanyagok eredményességét több nemzetközileg jegyzett orvostudományi cikk is igazolja, míg hatásukat Európa egyik legszigorúbb kutatóközpontjának, a német Dermatestnek klinikai vizsgálatai is megerősítették. Forgalmazott termékeink megfelelnek az orvostechnikai eszközökkel szemben támasztott európai és amerikai előírásoknak egyaránt.

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *