Lázcsillapítási [kisokos]: 5 gyors tipp forró homlokokra!

Lázcsillapítási [kisokos]: 5 gyors tipp forró homlokokra!

szerző Admin dátum 2019-01-22 in Egyéb

A hideg napokkal betoppant a megfázós, lázas időszak, mely fokozottan sújtja a gyermekeket. Szülőként segíteni szeretnénk forró homlokú csemeténken, de mérlegelnünk kell, mikor kezdünk lázat csillapítani, milyen gyógyszert kaphat a kicsi, és milyen alternatíváink vannak, ha természetes módszerekkel javítanánk lebetegedett gyermekünk közérzetén.

Következzen 5 gyors, praktikus csillapítási tipp szülőknek!

Hűsítő fürdő

Mérsékelt láz (38-39 Celsius fokos testhő) esetén elegendő lehet egy hűsítő fürdő. Jéghideg víz alkalmazása szigorúan tilos! A víz igazodjon gyermekünk aktuális testhőmérsékletéhez, majd folyamatosan hűtsük azt, de 30 fok alá ne menjünk. Ha a láz 38 fok alá csökken, hagyjuk abba a hűtőfürdetést. A gyermeket nem kell nyakig beletennünk a fürdővízbe, elég, ha csak derékig / mellkasig ér a víz és inkább locsolgassuk. Agresszív hűtéssel ellenkező hatást érhetünk el, ha a gyermek borzongani, fázni kezd, az tovább gerjeszti a hőtermelést.

Ágynyugalom

Lázas kis betegünket próbáljuk meg ágynyugalomra inteni. Ez ugyanis kíméli a keringési rendszert, az energiát pedig nem mozgásra, hanem a gyógyulásra használja el a szervezet.

Megfelelő folyadékbevitel

Lázas izzadás során sok folyadékot veszít a test, melynek fontos a pótlása. Minden Celsiusnyi hőemelkedést 37 fok felett jelentős plusz folyadékkal kell kompenzálni.

Öltöztetés

Ne öltöztessük túl a lázas gyereket, ne dunsztoljuk meleg takaró alatt, inkább kevesebb ruhát adjunk rá, szellősen takarjuk be, de arra figyeljünk, ne kezdjen el dideregni.

Amikor eljön a gyógyszer ideje

Előfordulhat, hogy nem segítenek a praktikák, a láz hosszasan kúszik fel extrém magasra (40 fok fölé), és gyógyszerhez kell nyúlnunk. A lázcsillapító szereket azonban csak orvossal egyeztetve, az alkalmazási utasításnak megfelelően körültekintően használjuk! Hatóanyaguk általában ibuprofen, paracetamol vagy acetilszalicilsav. Ezek segítenek a láz csökkentésében, az ibuprofen ráadásul gyulladáscsökkentő is.

Fontos: van olyan lázcsillapítószer, amit nem szabad gyermeknek adni. Az acetilszalicilsav hatóanyagú gyógyszerek például ilyenek, mivel a vegyület gyermekek esetében Reye-szindrómát válthat ki, mely gyulladást és duzzanatot okoz az agyban, és a májat is károsítja.

Ibuprofent és paracetamolt adhatunk a lázas beteg gyermekünknek, amennyiben tudjuk, hogy nem allergiás valamelyik szerre. Egyszerre csak az egyik hatóanyaggal felvértezett gyógyszert kaphatja csemeténk, ha nem vált be, az előírt idő eltelte után próbálkozhatunk a másikkal.

Szigorúan ügyelnünk kell a túladagolás elkerülésére, ezért mielőtt bármelyik szer mellett döntenénk, olvassuk el a használati utasítást, és ha nem múlnak a betegség tünetei, keressük fel az orvost!

Természetes alternatíva a fejfájás rossz közérzet csillapítására

Ha javítani szeretnénk a láz okozta rossz közérzeten, olyasmiben gondolkozunk, ami természetes, nem lehet elrontani az adagolását, akkor a kimondottan gyermekek számára megalkotott Frio Pad hűsítő hidrogél tapasz ideális megoldás. A tapasz azért is jó eszköz, mert úgy segíthetünk a gyermeknek, hogy a modern orvosi ajánlásoknak megfelelve nem avatkozunk bele idejekorán a szervezet védekező-működésébe. Utóbbi eszköze ugyanis a láz.

A Frio Pad hűtőtapasz belső hidrogél mátrixába zárt víz lassan párologva hűsíti a homlokot, nem csöpög, hatását akár 8 órán keresztül kifejti. Semmilyen előkészületeket nem kell tenni, nincs szükség fagyasztásra, csak egy könnyed mozdulattal kibontjuk, és felhelyezzük a gyermek homlokára. Lázcsillapítókkal kombinálva is használható.

Hol juthatunk hozzá a Frio Pad hűtőtapaszhoz?

A Frio Pad tapasz orvostechnikai eszköz, amely vény nélkül megvásárolható a patikákban!

Részletes ismertető a Frio Pad tapaszról itt:

Termékoldal→

WEBSHOPOS vásárlás a következő partnereknél:

Mpatika: http://bit.ly/mpatika-friopad

PrevencioPatika: http://bit.ly/prevencio-friopad

Arcanum patika: http://bit.ly/arcanum-friopad

A tapaszok a patikákban országszerte vény nélkül megvásárolható, megbízható orvostechnikai eszközök! A tapaszokban alkalmazott növényi hatóanyagok eredményességét több nemzetközileg jegyzett orvostudományi cikk is igazolja, míg hatásukat Európa egyik legszigorúbb kutatóközpontjának, a német Dermatestnek klinikai vizsgálatai is megerősítették. Forgalmazott termékeink megfelelnek az orvostechnikai eszközökkel szemben támasztott európai és amerikai előírásoknak egyaránt.

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *