Ne a karriered bánja a hátfájást: praktikák és egy tapasz otthoni kúrához

Ne a karriered bánja a hátfájást: praktikák és egy tapasz otthoni kúrához

szerző Admin dátum 2019-08-26 in icy menthol

A derék- hát és nyaktáji fájdalmak mára civilizációs betegségnek tekinthetőek: a rengeteg ülőmunka, helytelen tartással, mozgáshiánnyal és stresszel párosítva folyamatos problémát okoz a felnőtt lakosság mintegy kilenctizedének. Sokan a munkahelyi előrelépés miatt terhelik túl magukat, pedig a nem múló fájdalom ördögi kör kezdete: kevésbé tudjuk miatta kipihenni magunkat és végül már a teljesítményünket is rontani fogja a munkahelyen, ami miatt elindult az egész. Szerencsére egy kis odafigyeléssel vagy épp egy természetes tapasszal sokat javíthatunk a helyzeten. Néhány egyszerű tipp a blogon.

Könnyen alakul ki és nehezen múlik

Három magyarból egy panaszkodik valamilyen csont-, ízületi vagy gerinceredetű problémára, melyek leginkább derék-, hát- és nyaktáji fájdalmak formájában jelentkeznek, átmeneti problémák pedig a felnőtt lakosság kilenctizedét érintik. A helyzetet rontja, hogy a problémák ugyan könnyen alakulnak ki, de nehezen múlnak el. Hiszen minden nap ugyanabba a pózba kényszerítjük bele testünket munkahelyünkön.

A pihenésre is kihat

A helyzetet tovább ronthatja az alváshiány, melyet a rengeteg, sokszor hazahurcolt munka és az azzal járó stressz is kiválthat. Az alvászavar tönkreteszi a mélyalvás fázisát, mely hosszú távon krónikus kialvatlanságként jelentkezhet a mindennapokban. Ez pedig szintén öngerjesztő folyamat. Amellett, hogy felgyorsítja az öregedést, szívbetegség, elhízás, diabétesz kialakulásához is hozzájárul hosszútávon, nem beszélve a figyelemhiányról, a koncentrációképesség romlásáról. Ingerlékenyebbek, ugyanakkor hanyagabbak leszünk, csökken a motivációnk: mindez veszélyeztetheti munkahelyi teljesítményünket, ezáltal a karrierünket is.

Milyen egyszerű praktikákkal segíthetünk a helyzeten?
Válasszunk megfelelően kialakított bútorokat!

Ha az év 300 napját egy íróasztal fölé görnyedve, a számítógépre meredve töltjük, az olcsón beszerzett szék és az asztal egészségünknek sokba fok kerülni. Érdemes áldozni a dologra, szerezzünk be ergonomikus darabokat (amelyeket a test igényeihez alakítottak ki).

Mire gondolunk?

Egy kényelmes irodai szék, megfelelő háttámlával, gerinctartó résszel, egy székre rögzített ékpárna, fitball vagy térdeplő szék rengeteg terhet levehet a hátunkról, nem beszélve a megfelelő magasságú, esetleg állítható asztalról, ahol időnként állva is tudunk dolgozni.

Tartsunk szünetet & mozogjunk!

Fontos, hogy elszakadjunk a monitor elől, és tartsuk be az óránként tíz perc pihenőt, mely során mozgassuk át végtagjainkat, nyújtóztassuk ki a hátunk, sétáljunk kicsit, ami a közérzetünkre is jótékony hatással lesz.

Tipp kávésoknak: a kávéfőző gépet vagy a korábban elkészített kávét tartsuk az iroda egy távoli pontján, így biztosan megteszünk majd jó pár lépést a nap folyamán már csak ezért is! 😉

Tapaszba zárt segítség a karrierünk érdekében

Amíg beszerezzük az új bútorokat, kialakítjuk a rutint, sokat tehetünk a kellemetlen tünetek csillapításért ICY Menthol tapasszal is!

Ennek előnye, hogy nem gyógyszer, kizárólag gyógynövényi kivonatokra és a víz hűsítő erejére épít. A mentol kivonata természetes fájdalomcsökkentő, így az irodai munkaórák alatt vagy az otthoni pihenés során is bevethető.

Az öntapadós tapaszt felragaszthatjuk a lapockánkhoz, derekunkra a munkahelyen is, az ing alatt nem is látszik, ellenben gyorsan kellemes bizsergésre cseréli a szúró fájdalmat.

Segíti a méreganyagok kiürülését, így viselése gyulladáscsökkentő hatással is bír.

A fájdalomcsillapító tablettákkal ellentétben nem terheli a gyomrot, nem avatkozik be testünk folyamataiba, a benne található mentol a bőrben fellelhető hidegérzékelő sejteket elzsibbasztva, a kappa-opioid receptorokhoz csatlakozva, természetes úton fejti ki fájdalomcsillapító hatását.

Az ICY Menthol jó szolgálatot tesz a pihentető alvás visszaadása terén is: hatékonyan enyhíti a nap által ránk rótt fájdalmakat éjszaka, melyet koncentrációképességünk és türelmünk hálál meg a következő, munkával töltött napon.

Részletes ismertető az ICY Menthol tapaszról itt:

Termékoldal→

Kényelmes, online vásárlás saját webshopunkban:

INGYENES SZÁLLÍTÁS ORSZÁGOSAN A GLS FUTÁRSZOLGÁLATTAL SZEPTEMBER 13-IG!
Webshopunkban
PARTNERINK ÁRUHÁZAIBAN:

Internetpatika: internetpatika.hu/icy-menthol-tapasz-3db

Mpatika: http://bit.ly/Mpatika-ICY

PrevencioPatika: http://bit.ly/prevencio-icy

Arcanum patika: http://bit.ly/arcanum-ICY

A tapaszok a patikákban országszerte vény nélkül megvásárolható, megbízható orvostechnikai eszközök! A tapaszokban alkalmazott növényi hatóanyagok eredményességét több nemzetközileg jegyzett orvostudományi cikk is igazolja, míg hatásukat Európa egyik legszigorúbb kutatóközpontjának, a német Dermatestnek klinikai vizsgálatai is megerősítették. Forgalmazott termékeink megfelelnek az orvostechnikai eszközökkel szemben támasztott európai és amerikai előírásoknak egyaránt.

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *