Orrdugulást, lázat, virrasztást hozott az iskola? Meg tudod oldani természetesen!

Orrdugulást, lázat, virrasztást hozott az iskola? Meg tudod oldani természetesen!

szerző Admin dátum 2018-10-06 in gyógyítás otthon

Ha szülőként testközelből ismeri valaki az óvodai beszoktatás vagy iskolakezdés szavakat, tudja, az ősz legalább annyira szól az újra üdítően hűvös éjszakákról, mint a vissza-visszatérő betegségekről. De miért is segíti a hideg idő a kórokozókat, miért érintettek jobban a gyerekek? Milyen természetes, működő alternatívák akadnak, ha szeretnénk első lépésben az orvosi ajánlások mentén az immunrendszerre bízni, tegye a dolgát, de gyermekünket megkímélnénk a legmakacsabb panaszoktól? Megannyi válasszal és két új tapasz bemutatásával folytatjuk, amikkel feloldható a dilemma.

Nemcsak a pingvinek szeretik a hideget és a vizet

Az ősz ideális feltételeket teremt a felső légúti betegségeket terjesztő kórokozóknak, melyek szeretik a hűvös, párás környezetet. Ellenállóbbá válik felépítésük az immunrendszerrel szemben, miközben az pont legyengül a hideg időjárás és a kevesebb napfény, valamint az ebből fakadó alacsony D-vitamin-szint miatt. Zárt térben nő a víruskoncentráció, ami valószínűbbé teszi a fertőzést. Mivel a gyermekeknél sokszor elmarad a köhögésnél, tüsszentésnél a zsebkendő használata, a száj elé tartott kéz vagy a rendszeres kézmosás, egyből érthető az évkezdéssel megugró betegségarány. Egy zsúfolt teremben ugyanis a kórokozók gyorsan terjednek cseppfertőzéssel emberről emberre.

A gondos szülő dilemmája: mikor nyúljunk gyógyszerekhez?

Amilyen könnyű ilyenkor a betegségeket elkapni a gyermekeknek, olyan nehéz feladat kezelésük a szülőknek. Szerencsére ritkán lesz veszedelmes egy hőemelkedés, láz miatt kialakult fejfájás, rossz közérzet, vagy egy eldugult orr miatti levegő után kapkodás, de általában nagy felfordulással járnak. Ráadásul, a modern orvosi ajánlások szerint az ilyenkor leggyakoribb vírusfertőzések esetében első lépésben hagyni kell, hogy a szervezet maga tegye a dolgát. Egy azonnal bevetett gyógyszerrel ez ellen dolgozhatunk. De mit tehet a szülő, aki engedne az érzéseinek, segíteni szeretne gyermekének úgy, hogy az orvosi tanácsokat sem szegi meg? Nekik találták ki egy klasszikus eszköz csúcs modern újragondolását: a tapaszokat!

Tapaszok: gondoskodás betegség idején, jótékonyan

Ezekben az orvostechnikai eszközökben a hagyományos gyógyítás megoldásai, hatóanyagai találkoznak napjaink gyógyszeripari laboratóriumainak csúcstechnológiájával. Az eredmény? Olyan megbízható lázcsillapításra vagy orrdugulásos panaszok megoldására alkalmazható tapaszok, amelyek épp úgy állandó, ellenőrzött összetétellel készülnek, mint a receptre kapható tabletták. Azonban mivel nem tartalmaznak mesterséges hatóanyagokat, nem tudjuk velük elrontani az adagolást vagy a beavatkozás mértékét a test folyamataiba.

Hőemelkedésre, lázra: Frio Pad hidrogél tapasz, orrdugulásra Spiranto légzéskönnyítő tapasz

A Frio Pad hűtő hidrogél tapaszt kimondottan gyermekek számára találták ki a hőemelkedés, láz miatt kialakuló fejfájás, rossz közérzet javítására. Az innovatív központi magjából párolgó víznek hála képes 8 órán át hűteni az érintett területet. Maga a tökéletes borogatás: enyhülést hoz a homloknak, de nem csöpög, nem kell előzően jegelni, és mivel öntapadós, így a helyén marad. Kisgyermekek szívesen veszik használatát, hiszen a folyamatos hűsítő érzés nagyon jól esik egy lázas kis homloknak. Ha nagyobb a betegség, akkor jöhet a konzultáció az orvossal és a lázcsillapító, ha kisebb, elég lehet a tapasz használata.

ISMERTETŐ >>

TUDJ MEG TÖBBET!

A Spiranto légzéskönnyítő tapasz könnyen rögzíthető a ruhára, pizsamára. Természetes hatóanyagai az eukaliptusz-, menta- és levendula balzsamolajok párolgása segíti a fellélegzést. A növények fertőtlenítő, nyugtató, vírusölő hatásúak, olajaik összetevői az orr nyálkahártyáján keresztül felszívódva teszik a dolgukat. A tapasz szintén 8 órán át hat, különösen hasznos azoknál a kisgyermekeknél a nyugodt éjszakai alvás biztosítására, akik még nem tudnak rendesen orrot fújni, az orrcseppektől pedig idegenkednek. A Frio Padhoz hasonlóan két éves kor felett javasolt a használata, de orrdugulás esetén nemcsak a kicsiknél, a felnőtteknél is jó szolgálatot tesz.

ISMERTETŐ >>

TUDJ MEG TÖBBET!

 

HOL LEHET MEGVÁSÁROLNI A TAPASZOKAT?

A tapaszok vény nélkül megvásárolhatóak a patikákban!

De elérhetőek a következő gyógyszertárak webshopjaiban is:

eMpatika webshop : https://mpatika.hu/

PrevencióPatika : https://www.prevenciopatika.hu

Arcanum Patika : https://arcanumpatika.hu/

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *