Lázfóbia: miért mondja az orvos, ne használjunk egyből lázcsillapítót?

Lázfóbia: miért mondja az orvos, ne használjunk egyből lázcsillapítót?

szerző Admin dátum 2019-01-29 in frio pad, gyógyítás otthon

A lázra sokáig úgy tekintettek, mint egy olyan tünetre, melyet azonnal és agresszíven csillapítani kell. Az úgynevezett lázfóbia néhány évtizede még olyannyira meghatározó – és káros – szegmense volt a nyugati orvoslásnak, hogy nemzetközi felvilágosító programok indultak az új kutatási eredmények ismertetésére, melyek tételesen cáfolták az azonnali lázcsillapítás szükségességét. Mára az orvosok szervezetünk védekezésének velejárójaként tekintenek a megemelkedett testhőmérsékletre. Plusz, a tablettákon kívül megannyi természetes alternatíva, például hűtőtapasz is elérhető, amihez ilyenkor nyúlhatunk. Következzenek a legfontosabb tudnivalók lázról, csillapításáról!

Az ember egészséges testhőmérséklete 36-37 Celsius fok, amennyiben ettől magasabb értéket mérünk hónaljban, hőemelkedésről, 38 Celsius fok felett lázról beszélhetünk. A láz azonban nem egy olyan mumus, mely ellen azonnal, ellentmondást nem tűrően, egészségügyi nehéztüzérséggel kell fellépnünk. Pusztán egy betegségre adott reakció, jelezvén, hogy immunrendszerünk hadba indult a kórokozók ellen, és ezt elősegítve testünk fokozott hőtermelésbe kezd. Magas láznál, ha az rossz közérzettel elesettséggel is jár, már érdemes lépnünk, de akkor sem csak a pirulákhoz nyúlhatunk.

Ennek ellenére hosszú évtizedekig úgynevezett lázfóbia uralta a nyugati orvoslást, amely értelmében a lázat egyből és agresszíven csillapítani kellett. A később kutatások cáfolták ennek szükségességét, az is kiderült, hogy a lázfóbia szellemiségében történő lázcsillapítás nem előzi meg az esetlegesen kialakuló lázgörcsöt.

Mostanra szerencsére világszerte változott a szemlélet, ugyanakkor van a testhőmérsékletnek az a szintje, amikor már szükségessé válik annak mérséklése, pláne gyermek esetében, akiket esetenként a felnőtteknél jobban megvisel a láz. Az sem mindegy, hogy milyen életkorban jelentkezik a testhőmérséklet-emelkedés, ráadásul mekkora annak mértéke, mennyi ideig tart, és van-e a betegnek egyéb krónikus megbetegedése.

Ne tömjük gyógyszerrel a gyermeket a láz első jeleire

A Heim Pál Gyermekkórház blogja szerint hónaljban mért értékek esetén 37 és 38 fok között hőemelkedésről, 38-39 fok között mérsékelt lázról, 39-40,5 fok között magas lázról, 40,5 fok felett pedig rendkívül magas lázról beszélünk. Ha végbélben mérjük a lázat, ott 0,5 Celsius fokkal magasabb értéket kapunk, mint a hónaljban mérve.

Félévesnél fiatalabb baba ritkán lázasodik be, ha viszont mégis megtörténik, komolyan kell venni. Három hónaposnál fiatalabb csecsemőnél 38, 3-6 hónapos babánál pedig 39 fokos testhőmérséklet esetén érdemes kivizsgálásra vinni a kicsit, hiszen akár komoly betegség is állhat a háttérben.

FrioPad tapasz: természetes megoldással a hűs homlokért

Az orvosi konszenzus szerint csak jelentősen megemelkedett testhőmérséklet felett javasolt a lázcsillapítás, amennyiben a láz nem elhúzódó, addig hagyni kell, hogy az immunrendszer tegye a dolgát. Lázas csemeténknek viszont a láz nagyobb megterhelést jelenthet, mint nekünk, ezért, ha gyógyszerhez nem is nyúlnánk, természetes módon csillapíthatjuk a kicsi homlok forróságát, a lázzal járó fejfájást, rossz közérzetet
Erre ideális a FrioPad hűsítő tapasz, mely víztartalmú központi hidrogél mátrixa segítségével akár nyolc órán keresztül hűti a homlokot, ráadásul kiváló tapadása miatt le sem esik, így ideális megoldás éjszakára is, amikor a láz egyébként is hajlamos arra, hogy feljebb kapaszkodjon.

A patikákban vény nélkül megvásárolható orvostechnikai eszköz kizárólag természetes hatóanyagot, vizet tartalmaz, így a gyógyszerekkel ellentétben nem tudjuk túladagolni, biztonságos és kemikáliamentes megoldás. Lázcsillapítókkal kombinálva is használható.

Hol juthatunk hozzá a Frio Pad hűtőtapaszhoz?

A Frio Pad tapasz orvostechnikai eszköz, amely vény nélkül megvásárolható a patikákban!

Részletes ismertető a Frio Pad tapaszról itt:

Termékoldal→

WEBSHOPOS vásárlás a következő partnereknél:

Mpatika: http://bit.ly/mpatika-friopad

PrevencioPatika: http://bit.ly/prevencio-friopad

Arcanum patika: http://bit.ly/arcanum-friopad

A tapaszok a patikákban országszerte vény nélkül megvásárolható, megbízható orvostechnikai eszközök! A tapaszokban alkalmazott növényi hatóanyagok eredményességét több nemzetközileg jegyzett orvostudományi cikk is igazolja, míg hatásukat Európa egyik legszigorúbb kutatóközpontjának, a német Dermatestnek klinikai vizsgálatai is megerősítették. Forgalmazott termékeink megfelelnek az orvostechnikai eszközökkel szemben támasztott európai és amerikai előírásoknak egyaránt.

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *