Miért vegyük komolyan az influenzát?

Miért vegyük komolyan az influenzát?

szerző Admin dátum 2019-01-11 in gyógyítás otthon, hidrogél tapasz

Láz, köhögés, torokfájás, orrfolyás vagy épp orrdugulás, izomfájdalmak, elesettség. Egyiket sem kívánja magának az ember, de a téli hónapok vírusos slágerbetegségét, az influenzát elkapva akár mind egyszerre törhet ránk. Ráadásul, amilyen könnyű elkapni a kórságot (elég, ha valaki ránk tüsszent egy zsúfolt buszon), a felgyorsult hétköznapok során olyan nehéz tőle megszabadulni. Ugyanis sokan, a munkára gondolva, csak későn reagálnak a dolgokra. Pedig számos házi praktika, természetes alternatíva kínálkozik az otthoni kezeléshez, amíg eljutunk az orvoshoz. Következzen ezek közül néhány, köztük két, orrdugulásra és orrfolyásra ideális tapasz, amikkel gyorsabban térhet vissza az élet a megszokott kerékvágásba!

Manapság az influenzával kapcsolatban rengeteg tévhit él, amelyeket legalább annyira fontos legyőzni, mint magát a vírust. Ugyan mindenre nem tudunk kitérni, de: a betegség nem csak az időseket érinti, egy évben többször is elkapható, a védőoltás egyes vírustörzsek ellen véd, de sajnos számos betegséget okozó vírustörzs jelent veszélyt az egészségedre. Ezért a házi kezelés megkezdése után, ha a tünetek nem enyhülnek, mindig konzultáljunk a háziorvosunkkal!

Most pedig következzen néhány praktika Dr. Vakli Pál háziorvossal, sebész és érsebész szakorvossal egyeztetve, amelyek enyhe és közepes súlyosságú influenza esetén enyhítik a panaszokat!

1., Kezdjük a pihenéssel!

Testünk mindig jelzi a problémákat, ezeket vegyük komolyan, különösen betegség idején! Ha elesettnek érezzük magunkat, jól esne egy kis pihenés, tegyünk így! Sokkal egyszerűbb a megbetegedést „kifeküdni”. Az immunrendszerünknek ugyanis szüksége van alvásra, nyugalomra a megfelelő működéséhez, nem érdemes a betegség komolyabbra fordulását kockáztatni a megerőltetéssel. A munka és a házimunkák megvárnak, betegen úgysem haladunk majd velük, de a kilábalást elnyújthatják.

2., Tényleg sok folyadék kell!

Amennyiben egy vírusos megbetegedés lázzal és izzadással, esetleg hányással vagy hasmenéssel jár együtt, szervezetünknek rengeteg folyadékra lesz szüksége, hogy elkerülje a kiszáradást. Felnőttek esetében az ajánlott folyadékbevitel napi 2,5 liter.

3., A leves tényleg segít?

A francia gasztronómia egyik aranyköpése szerint „Mondd meg, mit eszel, megmondom, ki vagy”. Betegség idején a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálék bevitele, bár sokkal prózaibb, legalább ennyire meghatározó kérdés. Egy jól táplált szervezet ugyanis sokkal hatékonyabban tudja felvenni a harcot a betegségekkel. Ehhez az egyik tradicionális csodaszerként a levest ajánlják, amely annyiban biztos hatékony, hogy mind a folyadékot, mind a rostokat, tápanyagokat jóízűen pótolhatjuk vele.

4., Öblögessünk és párologtassunk!

A sós vizes öblögetéssel a torokban megtapadt nyálkától szabadulhatunk meg, amely különösen hosszas fekvés idején hajlamos felgyűlni és a kórokozók melegágyává válni. De kortyolhatunk gyógynövényes teákat is: zsálya, kakukkfű, kamilla, mind kiváló! A párás levegő pedig az orrnyálkahártya és torok fájdalmait befolyásolja kedvezően. Forró zuhany, kamillatea feletti inhalálás vagy párologtató, kinek mi a szimpatikusabb.

5., Szabadítsuk fel az orrot természetes, balzsamolajos tapasszal!

Hazánkban még csak ismerkednek a modern tapaszok képességeivel, bár ezek igen népszerűek a világ számos országában. Ezek közé tartozik a Spiranto légzéskönnyítő ruhatapasz, amely egyesíti magában a gyógynövények tradicionális hatóanyagait a modern orvostudomány laboratóriumi csúcstechnológiájával. A tapaszt a mellkas magasságában kell a ruhára tapasztani a benne található eukaliptusz, menta és levendula balzsamolajok párolgása segíti a fellélegzést orrdugulás, orrfolyás idején. Ezek a gyógynövények fertőtlenítő, nyugtató, baktérium- és vírusölő hatásúak, erősítik az immunrendszert, olajaik az orr nyálkahártyáján keresztül felszívódva teszik a dolgukat. Egy tapasz 6-8 órán át hat. Különösen jól bevethető az éjszakai nyugodt alvás biztosítása érdekében. A pizsamára tapasztva a balzsamolajok párolgása biztosítja a szabad légzést az éjszaka folyamán. Használata két éves kor felett ajánlott! Könnyebb légzés, kevesebb felgyülemlett váladék, gyorsabb kilábalás!

Részletes ismertető a Spiranto tapaszról itt:

Termékoldal→

WEBSHOPOS vásárlás a következő partnereknél:

Mpatika: http://bit.ly/mpatika-spiranto

PrevencioPatika: http://bit.ly/prevenciopatika-spiranto

Arcanum patika: http://bit.ly/arcanum-spiranto

6., Hűtsük le a forró homlokot kíméletesen!

Hasonlóan megbízható technológiával, ellenőrzött összetevőkkel és körülmények között készül a Frio Pad hűtőtapasz, amit gyermekek számára alkottak meg hőemelkedés, kisebb láz kellemetlen tüneteinek, a fejfájás enyhítésére, a közérzet javítására. Innovatív, háromdimenziós hidrogél mátrixából párolgó víz fejt ki fizikai hűtőhatást 6-8 órán át a homlokon. Előzetes hűtést nem igénylő borogatásként, amely nem csöpög le, kellemes a viselete, és a tapasztalatok szerint kisgyermekek szívesen veszik a használatát. A hűsítő tapasz enyhülést hoz hőemelkedések, enyhe láz idején, így a szülőknek könnyebb betartaniuk a láz esetére vonatkozó javaslatokat, amelyek értelmében lázcsillapító készítményt csak indokolt esetben használjunk. Felnőttek számára is hűsítő szövetséges ezeknek a panaszoknak a csillapítására, így ha van a családi patikában, bárkinek jó szolgálatot tehet. A Frio Pad hűtőtapasz szükség esetén kombinálható lázcsillapító készítmények használatával is.

Részletes ismertető a Frio Pad tapaszról itt:

Termékoldal →

WEBSHOPOS vásárlás a következő partnereknél:

Mpatika: http://bit.ly/mpatika-friopad

PrevencioPatika: http://bit.ly/prevencio-friopad

Arcanum patika: http://bit.ly/arcanum-friopad

A tapaszok a patikákban vény nélkül kapható orvostechnikai eszközök.

A tapaszok a patikákban országszerte vény nélkül megvásárolható, megbízható orvostechnikai eszközök! A tapaszokban alkalmazott növényi hatóanyagok eredményességét több nemzetközileg jegyzett orvostudományi cikk is igazolja, míg hatásukat Európa egyik legszigorúbb kutatóközpontjának, a német Dermatestnek klinikai vizsgálatai is megerősítették. Forgalmazott termékeink megfelelnek az orvostechnikai eszközökkel szemben támasztott európai és amerikai előírásoknak egyaránt.

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *