Így szabadulhatunk meg a téli náthától, megfázástól gyorsan, természetesen!

Így szabadulhatunk meg a téli náthától, megfázástól gyorsan, természetesen!

szerző Admin dátum 2018-12-08 in gyógyítás otthon, hidrogél tapasz

A népi bölcsesség szerint a nátha gyógyszerrel egy hét alatt, anélkül hét nap alatt múlik el. A mondás szellemesnek tűnhet, de ha nem szeretnénk felesleges tortúrának kitenni magunkat a téli hónapok során, jobb elkerülni, amit sugall. Ugyanis mindez csak addig vicces, amíg ránk nem ront a torokfájással, köhögéssel, orrfolyással, légzési nehézségekkel tarkított nyavalya, ahol igenis számít a gyorsan megkezdett kezelés. Hiszen így gyorsabban és könnyebben tudjuk magunk mögött a betegséget. Milyen otthoni praktikák, természetes alternatívák állnak rendelkezésünkre mindehhez? Csupa válasszal készültünk!

1., Próbáljuk kiizzadni

A tél idején gyakran előforduló náthát, megfázást gyakran vírusok okozzák, amelyek sokszor váltanak ki szervezetünkben hőemelkedést, kisebb lázat. A korszerű orvosi ajánlások szerint egyébként egészséges embereknél az első néhány napban ezt nem feltétlenül kell csillapítani (ez áll a 39 fok körüli lázra is), mert ugyan kellemetlen, de testünk természetes védekezési folyamatainak része. Nátha esetén fellépő hőemelkedésnél első lépésben pihenjünk le, takarózzunk be és ügyelve a folyadék pótlására próbáljuk „kiizzadni” a betegséget. Makacs, hosszan tartó láz, vagy extrém magas – 40,5 fok feletti – testhőmérséklet esetén mindenképp vegyünk be lázcsillapítót, egyeztessünk az orvosunkkal!

Gyermekek esetében a közérzetet javíthatjuk olyan hűtőtapasz bevetésével is, mint a Frio Pad hidrogél tapasz. Utóbbi úgy működik, mint egy tökéletes borogatás: nem igényel előzetes jegelést, nem csöpög le, öntapadós, így nem kell tartogatni. A központi magjából párolgó víz fizikailag hűsíti a forró homlokot. A gyermekek szívesen veszik használatát, mert csökkenti a hőemelkedéssel, lázzal járó fejfájást, rossz közérzetet. Nem tartalmaz mesterséges hatóanyagokat, így kockázatok nélkül ismételhető az alkalmazása. Szükség esetén lázcsillapítókkal kombinálva is használható.

ℹ Részletes ismertető: www.orientaldoctor.hu/frio-pad-hidrogel-tapasz

A tapasz vény nélkül megvásárolható a patikákban!

WEBSHOPOS vásárlás a következő partnereknél:

Mpatika: http://bit.ly/mpatika-friopad

PrevencioPatika: http://bit.ly/prevencio-friopad

Arcanum patika: http://bit.ly/arcanum-friopad

2., Antibiotikumot ne!

Új keletű, téves beidegződés, hogy sokan minden betegségre egyből antibiotikummal akarnak reagálni. Ez ebben az esetben két okból rossz: a szövődményekkel nem járó vírusos megbetegedésre a bakteriális fertőzésekre megalkotott antibiotikum semmilyen hatással nincs. Ellenben a feleslegesen bevett gyógyszer rontja immunrendszerünk ellenálló képességét! Antibiotikumra maximum a felgyűlt váladékok okozta felülfertőzéseknél lehet szükség, de erről kérdezzük meg orvosunkat!

3., Szabadítsuk fel a légutakat!

A nátha a legtöbb esetben együtt jár heves orrfolyás, orrdugulás kialakulásával, amit mindenképp érdemes orvosolni. Az elzáródott orrból a torok, arc- és homlok melléküregek, fülkürt, valamint a tüdő felé visszacsorgó váladék ugyanis nagyszerű táptalaj a baktériumoknak, jobb megelőzni további gyulladások kialakulását! Különösen fontos lehet ez gyermekeknél, akiknél a fülkürt rövidebb, egyenesebb és tágabb is, mint a felnőtteknél, emiatt a gyulladás könnyebben bejut ezen a kis csatornán át a fül felé. Ez gyakori megbetegedések esetén hallásromláshoz is vezethet. A szövődmények elkerülése érdekében épp ezért fontos az orrváladék rendszeres, alapos eltávolítása, a légutak felszabadítása.

A légutak felszabadításához alternatívaként használhatunk Spiranto légzéskönnyítő tapaszt!

A náthával, megfázással kialakuló légzésproblémák forrását általában az orrnyálkahártya duzzanata okozza, amit ma már a vegyszeres cseppeken, spray-ken kívül olyan természetes, működő alternatívákkal is enyhíthetünk, mint a tapaszok!

A Spiranto légzéskönnyítő ruhatapasz egyesíti magában a gyógynövények tradicionális hatóanyagait a modern orvostudomány laboratóriumi csúcstechnológiájával. A tapaszt a mellkas magasságában kell a ruhára tapasztani. A benne található eukaliptusz, menta és levendula balzsamolajok párolgása segíti a fellélegzést orrdugulás, orrfolyás idején. Ezek a gyógynövények fertőtlenítő, nyugtató, baktérium- és vírusölő hatásúak, erősítik az immunrendszert, olajaik az orr nyálkahártyáján keresztül felszívódva teszik a dolgukat. Egy tapasz 6-8 órán át hat. Különösen jól bevethető az éjszakai nyugodt alvás biztosítása érdekében. A pizsamára tapasztva a balzsamolajok párolgása biztosítja a szabad légzést az éjszaka folyamán. A kezdeti hurutos állapot rendezésével az orrmandula problémák is megoldódnak. Használata két éves kor felett ajánlott!

ℹ Részletes ismertető: www.orientaldoctor.hu/spiranto-legzeskonnyito-tapasz

A tapasz vény nélkül megvásárolható a patikákban!

WEBSHOPOS vásárlás a következő partnereinknél:

Mpatika: http://bit.ly/mpatika-spiranto

PrevencioPatika: http://bit.ly/prevenciopatika-spiranto

Arcanum patika: http://bit.ly/arcanum-spiranto

4., Jöhetnek a gyógyteák!

Betegség idején érdemes ügyelni a folyadékpótlásra, ugyanis a láz mellett a fokozott váladékképződés is kiszárítja testünket. Ilyen tekintetben jelentenek jolly joker megoldást a gyógyteák, amelyek a folyadék pótlása mellett természetes hatóanyagokkal is segíthetik a kilábalást. A kakukkfű például nagyon jó nyákoldó, görcsoldó, így köhögésre ideális, míg az antibakteriális hatású zsálya gyulladások esetén jó szövetséges. Hasonlóan hasznos a hársfavirág tea, vagy a forró italokba tett gyömbér, citrom is. A gyömbér és a hársfavirág amellett, hogy fertőtlenítő hatással bír, segíti az izzadást, ezzel az immunfolyamatokat. Míg a citrom magas C-vitamin tartalma miatt befolyásolja az utóbbit kedvezően. Gyermekek esetében itt is figyeljünk az ajánlásokra.

5., Szellőztessünk, párásítsunk, ügyeljünk a hőmérsékletre!

Vírusos megbetegedések esetén fontos szobánk rendszeres átszellőztetése, ugyanis így csökkenthetjük a kilégzéssel oda kikerülő vírusok koncentrációját! A torokfájdalmak, valamint a köhögési inger csillapításában játszik szerepet a megfelelő hőmérséklet és páratartalom. Ideális páratartalom lakóhelyiségekben 40-60%, ennél magasabb páratartalom hosszútávon főleg a rosszul szellőző helyiségekben penészedéshez vezethet, amit mindenképp kerüljünk el.

6., Ha makacs a betegség, konzultáljunk az orvosunkkal!

Lehet, hogy amit makacs náthának gondoltunk, valójában influenza, de lehet, hogy baktérium okozta felülfertőződéssel találjuk magunkat szemben: ha nem múlnak, rosszabbodnak tüneteink, elhúzódik a láz, mindig beszéljük át a dolgot háziorvosunkkal!

A tapaszok a patikákban országszerte vény nélkül megvásárolható, megbízható orvostechnikai eszközök! A tapaszokban alkalmazott növényi hatóanyagok eredményességét több nemzetközileg jegyzett orvostudományi cikk is igazolja, míg hatásukat Európa egyik legszigorúbb kutatóközpontjának, a német Dermatestnek klinikai vizsgálatai is megerősítették. Forgalmazott termékeink megfelelnek az orvostechnikai eszközökkel szemben támasztott európai és amerikai előírásoknak egyaránt.

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *