Kis tapasz, óriási erőpróbák, természetes hatás – ICY Menthollal a Vasemberségig

Kis tapasz, óriási erőpróbák, természetes hatás – ICY Menthollal a Vasemberségig

szerző Admin dátum 2018-10-17 in icy menthol

Lehetsz bármennyire elővigyázatos, ha sportolsz, a sérülés veszélye benne van a pakliban, az izomláz pedig garantált. Legyen szó versenyről vagy egy kőkemény edzésről, a semmiből jöhet a fájdalom, mellyel a szervezeted üzeni, pihenned kell. Az ICY Menthol fájdalomcsillapító tapasz ilyenkor hű társ, ráadásul őszinte is, hiszen ahelyett, hogy sok gyógyszerhez hasonlóan – rendkívül károsan –  azt ígérné hogy, „minden rendben lesz!”, természetes hatóanyagaival effektíven csillapítja a fájdalmat, de nem kapcsolja ki, mint egy vegyszer. És ezt nem mi mondjuk, hanem Nagy István, aki augusztusban megjárta a poklot a tatai Old Lake Man Triatlonon. Ráadásul ez, valamint a heti öt edzés, amit sokszor bevállal, „csak” felkészülés egy jóval nagyobb megmérettetésre, a „fél Ironmanre”. István erőpróbája a tapasz erőpróbája is, rengeteget használt már belőle, feszegette a határait, a tapasz pedig helyt állt.

Tapasz Blog: Mióta sportolsz, a testmozgás mely válfajaiban teszed próbára magad?

Nagy István: Tizennégy éves korom óta része a sport az életemnek, azóta sportolok rendszeresen. Sokáig kosárlabdáztam, azonban egy hátsérülés közbeszólt. Ez után, mintegy másfél éve váltottam át a futásra. Először félig-meddig poénból kezdtem futni, de hamarosan ez megváltozott, olyannyira, hogy tavaly szeptemberben már rajthoz álltam a 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon, és teljesítettem is a 21 kilométeres távot. Azóta már tucatnyi félmaratont vagy hosszabb távot tudhatok magam mögött.

A futás mellett a rövid távú triatlont űzöm. Ennek a sportágnak idén fogtam neki, célom pedig az, hogy eljussak oda, hogy jövőre nekivágjak a „fél Ironmannek”, mely 21,1 kilométer futást, 1,9 kilométer úszást és 90 kilométer kerékpározást jelent. Minden felkészülés ehhez a megmérettetéshez kapcsolódik. Az edzésem az erőpróba sajátosságából adódóan három sportágból – futásból, bringából, valamint úszásból – tevődik össze, ezek mellett pedig keresztedzéseket is végzek. Idén már közel két tucat verseny van a hátam mögött.

T.B.: Ebben a hosszadalmas, versenyekkel tarkított felkészülési folyamatban, melynek a végén nekivágsz annak a távnak, amelyet csak a legkeményebbek vállalnak be, hogyan és milyen helyzetekben használod az ICY Menthol fájdalomcsillapító tapaszt?

N.I.: Aki sportol, az bármennyire is elővigyázatos, óhatatlanul megsérül. Nincs az az edzés vagy az a verseny, ahol a semmiből bele ne hasítana az emberbe egy húzódás, ilyenkor pedig jó, ha van mihez nyúlni. A tapaszt július elején, pont egy brutális felkészülés időben kezdtem el használni. Ez idő tájt ugyanis a tatai olimpiai távú triatlonra, az augusztus 18-19-én megrendezett Old Lake Man-ra edzettem. A megmérettetésen rövid távon indultam, mely másfél kilométer úszást, 40 kilométer kerékpározást és 10 kilométer futást jelentett. A verseny maga volt a pokol: a bringatávot szakadó esőben teljesítettük, a víz szinte pocsolyameleg volt, mindezt pedig tetézte, hogy először vágtam neki olimpiai távnak.

T.B.: Szükség volt-e ezen az emberfeletti erőpróbán a sporttapaszra?

N.I.: A triatlonon a tapasznak is akadt dolga rendesen. Az úszás végén görcsöt kapott a lábam, a futást és a biciklizést úgy nyomtam végig, hogy a bal lábam finomam szólva sem volt száz százalékos. A tatai verseny után hat napot pihentem, ez idő alatt pedig rengeteg tapaszt cseréltem a fájós lábamon.

A verseny előtti időszakban volt olyan hét, amikor heti hét edzést nyomtam végig, egy nap akár két tréninget is bevállaltam. A tapasznak ilyen körülmények között kellett helyt állnia. Mivel regenerációs célokra való, a pihenőnapokon használtam, de volt olyan is, hogy verseny közben helyeztem fel belőle egyet. Feszegettem a határait, és azt kell mondanom, helyt állt.

T.B.: Mik voltak a konkrét tapasztalatok az OrientalDoctor fájdalomcsillapító tapaszával?

N.I.: Már az első használatkor szembeötlő volt, hogy nem olyan, mint a többi mentolos sporttapasz, melyek felhelyezés után gyakorlatilag égetni kezdik a bőrt, a bennük lévő hatóanyagot pedig hirtelen, egyetlen rohammal adják le, közben szinte leégetik a lábad. Az ICY Menthol egyenletesen szabadítja fel hatóanyagait és fejti ki jótékony hatását, ráadásul úgy, hogy nem ringat abba a téves hitbe, hogy hirtelen elmúlt a húzódásod, meggyógyult a sérülésed, és a falon is képes lennél átmenni. Hatékonyan csillapítja a fájdalomérzetet, de úgy, hogy közben azért tudod, hogy nem száz százalékos a sérült terület. Nem fáj, de érzed, hogy az az izom, izomcsoport meg lett terhelve, és most pihentetni kell, komolyabb sérülés esetén pedig orvoshoz kell fordulnod vele.

Külön tetszett az ICY Menthol tapasz méretre vághatósága, alakíthatósága. Ez egy rendkívül fontos szempont, mivel például bokára, Achillesre szinte lehetetlen tapaszt tenni, mivel nem is kell akkora, mint a vádlira, valamint nehezen marad fenn. Az ICY Menthol tapaszt azonban a méretre vághatósága miatt tetszés szerint lehet szabni, így én is könnyen rá tudtam igazítani arra a részre, ahol szükség volt a hatására. Nem kellett attól tartanom, hogy leesik, stabilan a helyén maradt, komfortos volt hordani, nem fogta össze a ruhát, és több más tapasszal ellentétben nem volt kellemetlen szaga sem, csak friss mentolillata.

T.B.: Ajánlanád-e a tapaszt más futóknak, akik akár hozzád hasonlóan elképesztő távokat vállalnak be, rendkívüli teljesítménytúrákra készülnek?

N.I.: Olyannyira ajánlanám, hogy ajánlom is, még osztogatni is szoktam futótársaimnak, plusz a családomban is használják. És nem csak én nem tudok róla jót mondani, mindenki dicséri, negatívumot még nem hallottam róla.

AJÁNLÓ – TUDJ MEG MINDENT AZ ICY MENTHOL TAPASZRÓL!

Ismerkedj meg az OrientalDoctor tapaszcsalád ICY Menthol tapaszával részletesen, amely csúcstechnológiával készül egy nagy, megbízható gyógyszeripari gyártócég felügyeletével.

ICY Menthol tapasz az izomláz, izomhúzódások, rándulások kellemetlenségeinek természetes enyhítésére.

Tudj meg többet!

 

A tapasz vény nélkül megvásárolható a patikákban!

VAGY RENDELD MEG ONLINE PARTNEREINK WEBSHOPJAIBÓL!

eMpatika webshop : https://mpatika.hu/

PrevencióPatika : https://www.prevenciopatika.hu

Arcanum Patika : https://arcanumpatika.hu/

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *