Házi praktikák megfázásra gyermekeknél: Veszélyes jó szándék VS hatásos megoldások

Házi praktikák megfázásra gyermekeknél: Veszélyes jó szándék VS hatásos megoldások

szerző Admin dátum 2019-03-26 in gyógyítás otthon, Spiranto

A gyermekek immunrendszere 10 éves korukra válik „felnőtté”, egészen addig természetes, hogy többször kapnak el télen és tavasszal gyakori vírusfertőzéseket, melyek olyan felső légúti tüneteket okoznak, mint a nátha, orrdugulás, láz, torokfájás. Ezek legtöbbször nagyobb galiba nélkül gyorsan elmúlnak, kúrálásukban sokszor nem is az otthoni kezelés praktikái jelentenek kockázatot, inkább az olyan szájhagyományként, barátoktól, nagyszülőktől átvett megoldások, amelyeknek több a lehetséges buktatója, mint a haszna.

Csak kellő körültekintéssel!

A gyakori vírusfertőzések házi gyógyításához megannyi praktikát bevethetünk, ezek közül azokat vesszük most szemügyre, amelyek elsőre bár teljesen ártalmatlannak tűnhetnek, gyermekek esetében kockázatosak, így használatuk nem, vagy csak fokozott körültekintés mellett javasolt!

Problémás fortélyok

Inhalálás: vigyázat forrázási veszély!

Bár a felső légúti megbetegedések esetén az inhalálásnak számos kedvező hatása lehet, – főleg leforrázott kamillavirágzattal, amely antibakteriális, görcsoldó, nyugtató hatású, – nem mindegy, hogy ezt felnőtt vagy gyermek végzi.

Ugyanis míg a forró víz felett letakarva a gőzölés felnőtteknél problémamentes folyamat, a gyermekek könnyen megijedhetnek a gőztől, sötétségtől.

A gyermekorvosok, gyermeksebészetek szomorú tapasztalatai pedig azt mutatják könnyen, és gyakran megvan a baj gyermekek és inhalálás találkozásából. A magura borított forró víz miatt sok pici szerez égési sérüléseket, így esetükben érdemes más megoldást keresni!

Illóolaj: nyílt láng sosem jó barát a gyermekszobában!

Nagy divatja van manapság az illóolajos párologtatásnak is, amely belélegzéses úton hasznosítja különböző balzsamolajok hatóanyagait. Míg felnőttként a házikó, fatörzs, kandalló formájú mécsesek a játékos lángokkal esztétikusak és szórakoztatóak, más a helyzet a gyermekszobában!

A mécses és forró olaj kombinációja ugyanis fokozottan tűzveszélyes, a gyermeki találékonysággal szemben pedig nincs elég magas polc vagy szekrény – ne kockáztassunk!

Tisztító pálcikák: ne mélyítsük el a problémát!

A tisztító pálcikákat sokan használják, pedig legyen szó orr- vagy fülüregről, ritkán tudjuk a segítségével megfelelően eltávolítani a váladékot. A legtöbb esetben csak mélyebbre toljuk a problémát az üregekben a használatukkal. Plusz, ha nem elég vastag a vattabevonat a pálcikákon, akár fel is sérthetjük a nyálkahártyát, vagy a fül belső felszínét. Ficánkoló gyermekek esetében mindkettőre jó esélyünk van, így általában ez is inkább egy rizikós megoldás.

Bevált természetes megoldások
Orrszívó porszívó

Azt, hogy egy gépet az orrukba dugjanak, ami ráadásul zúg is, a gyermekek egy része igen rosszul viseli. Viszont orrdugulás, orrfolyás esetén az orrszívó-porszívó jó szövetséges, ha szeretnénk eltávolítani az orrból, melléküregekből a bacitól hemzsegő váladékot, hogy megelőzzünk egy nagyobb problémát. Kérdés, hogy végül mi győzedelmeskedik: a könnyek látványa vagy az elszántságunk.

SPIRANTO LÉGZÉSKÖNNYÍTŐ TAPASZ– könnyek nélküli fellélegzés a picinek

Itthon még csak ismerkedünk velük, a világ számos országában már igen népszerűek a modern tapaszok.

A SPIRANTO légzéskönnyítő ruhatapasz egyesíti magában a gyógynövények tradicionális hatóanyagait a modern orvostudomány laboratóriumi csúcstechnológiájával. A tapaszt a mellkas magasságában kell a ruhára ragasztani. A benne található eukaliptusz, menta és levendula balzsamolajok párolgása segíti a fellélegzést orrdugulás, orrfolyás idején.

Ezek a gyógynövények fertőtlenítő, nyugtató, baktérium- és vírusölő hatásúak, erősítik az immunrendszert, olajaik az orr nyálkahártyáján keresztül felszívódva teszik a dolgukat. Egy tapasz 6-8 órán át hat. Különösen jól bevethető az éjszakai nyugodt alvás biztosítása érdekében. A pizsamára tapasztva a balzsamolajok párolgása biztosítja a szabad légzést az éjszaka folyamán. Használata két éves kor felett ajánlott! Könnyebb légzés, kevesebb felgyülemlett váladék, gyorsabb kilábalás! Ráadásul semmi se zúg, semmit nem kell az orrba erőltetni, cseppenteni vagy fújni, így se könny, se hiszti nem vár majd ránk! 😉

💚 Működő alternatívája vagy kiegészítője a klasszikus terápiának

💚 Olajainak párolgása az orrnyálkahártyán keresztül hat 6-8 órán át

💚 A ruhára tapasztható

💚 A benne található gyógynövények fertőtlenítő, baktériumölő, gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is bírnak

💚 Kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmaz

💚 Nem kell semmit az orrba fújni vagy csepegtetni, mint az orrspray-k, orrcseppek esetében, így pl. gyermekeknél könnyebben alkalmazható 2 éves kor felett

Részletes ismertető a Spiranto tapaszról itt:

Termékoldal→

KÉNYELMES, BIZTONSÁGOS VÁSÁRLÁS WEBSHOPUNKBAN:

3000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes kiszállítással!

Webshopunkban
PARTNEREINK WEBÁRUHÁZAIBAN:

PrevencioPatika: http://bit.ly/prevenciopatika-spiranto

Mpatika: http://bit.ly/mpatika-spiranto

Arcanum patika: http://bit.ly/arcanum-spiranto

A tapaszok a patikákban országszerte vény nélkül megvásárolható, megbízható orvostechnikai eszközök! A tapaszokban alkalmazott növényi hatóanyagok eredményességét több nemzetközileg jegyzett orvostudományi cikk is igazolja, míg hatásukat Európa egyik legszigorúbb kutatóközpontjának, a német Dermatestnek klinikai vizsgálatai is megerősítették. Forgalmazott termékeink megfelelnek az orvostechnikai eszközökkel szemben támasztott európai és amerikai előírásoknak egyaránt.

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *