Gyakran Ismételt Kérdések

Kérdésed merült fel tapaszainkkal kapcsolatban? Mindent örömmel megválaszolunk. Első körben nézd meg, hátha már ott lapul a válasz a gyakran ismételt kérdések egyik sorában, így azonnal megtudhatsz mindent.

Ha nem találod meg, amit kerestél, írj üzenetet a lejjebb található kapcsolati űrlapunkkal. Hamarosan válaszolunk. Amennyiben olyan kérdésed volna, amivel kapcsolatban szakértőinkkel kell egyeztetni, jelezni fogjuk Az ilyen válaszadás kicsit több időt vesz igénybe, de ne aggódj. Senkit nem hagyunk válaszok nélkül!

Nem, a tapaszok vény nélkül kapható orvostechnikai eszközök, amelyekben kizárólag a központi hidrogél mátrixból párolgó víz hűsítő erejére, gyógynövényi hatóanyagokra és illóolajakra építünk.

Tapaszaink vény nélkül kapható, természetes hatóanyagokat tartalmazó  orvosi segédeszközök, amelyeket a városban járva megtalálhatsz bármely patika polcain. A kényelmes vásárláshoz azonban azt javasoljuk, használd a Medigen.hu mobil applikációját. Itt néhány kattintással előjegyezheted a tapaszokat a nevedre, majd kiválaszthatod, hogy a hozzád közel lévő patikák közül melyikben készítsék azokat össze a nevedre. Ezután már csak értük kell menned a címre. A tapaszokat a Recept nélkül szekcióban találod meg.

Töltsd le itt a mobilodra!

Igen, többek között ezekben a webáruházakban lehet megvásárolni tapaszainkat:

 eMpatika webshop – minden tapasz elérhető: https://mpatika.hu/

 PrevencióPatika – az ICY kivételével minden rendelhető: https://www.prevenciopatika.hu

 Arcanum Patika – minden tapasz rendelhető: https://arcanumpatika.hu/

Első lépésben csak forgalmazóiként tevékenykedünk a tapaszoknak, azon dolgozunk, hogy a lehető legtöbb patikalánc, drogéria, online bolt polcaira felkerüljenek a termékek, konkrét értékesítést jelenleg nem folytatunk. A későbbiekben bármi megtörténhet persze, de ez még a jövő zenéje. 😉 Így csak megközelítő árakat tudunk megadni a termékeknél, mert partnertől is függ, hogy az ő kínálatukban végül mennyiért elérhető az adott tapasz. Hiszen azok szabadárasak, így bolt függvényében változhat az árrés, amivel elérhetővé teszik őket.

A várható árakról ellenben tudunk megközelítőleg mesélni, így nagyságrendileg tudható lesz, milyen árakon vásárolható meg egy-egy készítményünk:

  • ICY Menthol Sporttapasz 1400 Ft / csomag körüli árral, amiben 3 tapasz található
  • Spiranto légzéskönnyítő tapasz 1500 Ft / csomag körüli árral, egy dobozban 5 légzéskönnyítő párnácskával.
  • Frio Pad hűtőtapasz 900 Ft körüli árral, egy csomagban 2 tapasz található.
  • Venolite vénás tapasz 2600 Ft körüli árral egy dobozban két csomag található, 2-2, összesen 4 darab tapasszal.

Szemben a mesterséges hatóanyagokat tartalmazó készítményekkel, a tapaszos kúrát nyugodtan, mellékhatások nélkül ismételheted tetszőleges időközönként.

A tapaszok hatása tartós, általában 6-8 órán át képesek csillapítani a területüknek megfelelő, kellemetlen tüneteket.

2 éves kor alatt nem ajánljuk a használatát, de két éves kor felett bármely korosztály biztonságosan használhatja őket. Egy dolog fontos: komolyabb probléma gyanúja esetén mindig konzultálj háziorvosoddal / gyermekorvosoddal is!

U.I.: A visszérporblémák természetéből fakadóan Venolite vénás hidrogél tapaszunk használatát elsősorban felnőttkorban javasoljuk.

Igen, a tapaszokat könnyedén, szabadon méretre szabhatod egy olló segítségével, ami könnyűvé teszi, ha kisebb helyen kell azokat használnod. Természetesen, ez nem azt jelenti, hogy például konfetti méretben is hatékony. Ha szeretnéd, hogy tényleg csillapítsa a tünetetek, kb. félbevágva még gond nélkül működnek. Kivétel mindez alól a Spiranto, amit jobb, ha egészben hagysz a hatás érdekében.

Nem, a tapaszok egy megbízható, nagy gyógyszeripari cég készítményei, amelyekben klinikailag igazolt hatékonysággal bíró természetes növényi kivonatok és a víz fizikai hűtőerejét felhasználó központi mag található. Természetes, eredményes orvostechnikai eszközök.

Nem, a tapaszoknak nem ez a lényege. Kíméletesebb, agresszív, mesterséges hatóanyagoktól mentes megoldást jelentenek azoknak, akik szeretnék a kisebb egészségügyi kellemetlenségeket bizonyos területek esetében egyszerűen, természetes módon orvosolni. Tényleg fontos hangsúlyoznunk, hogy a tapasz nem helyettesíti a háziorvosod tudását, nem is kíván vele versenyezni, pusztán segít addig elkerülni a gyógyszerek használatát, amíg az nem indokolt. Komolyabb baj esetén mindenképp beszélj az orvosoddal és kövesd a tanácsait!

A tapaszokban a víz párolgásának fizikai hűtő- és hidratáló hatását kombináljuk a következőkkel: mentol, vörösszőlő-kivonat, citrus-kivonat, narancs-, eukaliptusz-, levendula- mentol illóolajok.

Nem találtad meg a választ?

Írj, örömmel válaszolunk!

A tapaszokban alkalmazott növényi hatóanyagok eredményességét több nemzetközileg jegyzett orvostudományi cikk is igazolja, míg hatásukat Európa egyik legszigorúbb kutatóközpontjának, a német Dermatestnek klinikai vizsgálatai is megerősítették. Forgalmazott termékeink megfelelnek az orvostechnikai eszközökkel szemben támasztott európai és amerikai előírásoknak egyaránt.