Fájdalomcsillapítók edzések után izomlázra? Lehet, hogy az egészséged és a formád kockáztatod!

Fájdalomcsillapítók edzések után izomlázra? Lehet, hogy az egészséged és a formád kockáztatod!

szerző Admin dátum 2018-06-08 in hidrogél tapasz

A futás egy komplex mozgásforma, ami számtalan kedvező hatásának hála, ma virágkorát éli: segít átmozgatni, fejleszteni az izmokat, növeli az erek rugalmasságát, kedvező hatással van szívünkre és keringésünkre, anyagcserénkre, átvitten lassíthatja az öregedés folyamatait is. A követők száma a kezdők körében népszerű típushibák előfordulását is növeli, amelyeknél előkelő helyen áll a túledzés és a pihenőnapok hiánya. Ezek együtt komoly izomfájdalmakhoz, gyulladásokhoz, végül a teljesítmény romlásához vezethetnek. A helyzeten csak ront, hogy sok kezdő futó mindezt fájdalomcsillapítókkal szeretné orvosolni. Pedig, a fájdalom olyan jelzése a testünknek, amit figyelembe kell venni. Természetesen vannak olyan kevésbé drasztikus készítmények, mint ICY Menthol tapaszunk, amelyek bár enyhítik a kellemetlen tüneteket, nem csapják be a testedet, hiszen eredményességük csak addig terjed, amíg az természetes úton lehetséges. Hogy miként működik ez a hidrogél tapaszunk, mitől hatásos a húzódások, izomláz vagy más sérülések kezelésében, mitől könnyíti meg az edzéseidet, napjaidat futóként, erről mesélünk a mostani írásban.

Kezdjük a problémák gyökerénél – mi is az az izomláz?

Az izomfájdalmakról vélhetően teljesen mást gondolnak azok, akik rendszeresen mozognak és azok, akik már a futócipő és a salakpálya gondolatától is irtóznak. Utóbbiak minél gyorsabban és gyökerestől szabadulnának meg minden fájdalomtól, míg az előbbiek jobb esetben a mozgás velejárójának tartják az izmok kifáradását. Ugyan az izomláz – ami a legújabb teóriák szerint igazából nem más, mint a megterhelés miatt az izomszövetben fellépő mikro-repedések és a velük járó gyulladás – nem kellemes, de fontos üzenetet közvetít. Jelzi, ha elérted a teljesítőképességed határait, kijelöli, hogy a kondíciódnak megfelelően hol van épp az „eddig és ne tovább”. Ahhoz, hogy minél kevesebbszer, és lehetőleg ne komolyabb tünetek társaságában jelentkezzen ez a fájdalom, érdemes fokozatosan fejleszteni az izmokat, illetve adott időközönként pihenőnapokkal időt adni azoknak a regenerálódásra. Ez a terhelés-pihentetés páros ugyanis az, ami az igazi fejlődés motorja, szemben azzal a kezdők között népszerű típushibával, miszerint „minden nap ki kell hajtani magunkból a maximumot”. A pihentetésen túl van néhány praktika, amivel elviselhetőbbé tehetjük a fájdalmat, gyorsíthatjuk szervezetünk talpra állását, de ezek között biztosan nem szerepel a folyamatos terhelés vagy a fájdalomcsillapítók használata.

Miért ne fájdalomcsillapítóval kezeld az izomlázat?

Mert mesterséges hatóanyagai becsapják a tested, elhitetik, hogy már nem áll fenn az a sérülés, amire a fájdalom figyelmeztet. A meggondolatlan túlerőltetés pedig csak rontani fog a helyzeten. Ha szájon át veszed be őket, irritálhatják a gyomrot, míg a hatékony gélek aktív hatóanyaga sokaknál okozhat allergiás reakciót, ráadásul szív-, vese-, máj-, gyomorbetegségek esetén nem is javasolják a használatát.

Mit tegyél, ha mégis szeretnél minél gyorsabban megszabadulni a folyamatos, tompa, sajgó fájdalomtól?

A bevált recept szerint vagy pihenteted az izmot 24-72 órát, vagy gyorsíthatod a folyamatot az izmok vérkeringésének javításával. Ez lehet egy masszázs, szauna vagy épp újabb, könnyebb átmozgatása a problémás területnek. Mindegy melyiket választod, az ICY Menthol hidrogél tapaszunk mindkettő során aranyat érhet. A pihentetés során segít az izomláz tompa, állandó fájdalomérzetét, valamint a duzzadást csökkenteni, amihez az innovatív központi magból (ez a hidrogél mátrix, ami egyfajta zselés rétegben tárolja a vizet) párolgó víz hűtő erejére, illetve a mentol erős frissítő-hűsítő és fájdalomcsillapító hatására épít. Olyan, akár egy előzetes fagyasztás nélkül működő jeges borogatás, amiből megtartottunk minden enyhülést hozó pozitívumot és kivettünk minden kellemetlenséget.

Mire gondolunk?

Rásimítod a fájdalmas területre, így nem kell tartogatni, nem mozdul el, nem olvad, nem csöpög ki belőle sehová semmilyen folyadék. Ha az átmozgatásra szavazol, akkor pedig sokkal könnyebb a teendőd, ha előzetesen, amennyire lehet, kiiktatod a kellemetlen tüneteket a lábadból, karodból, derekadból, ahol épp a probléma fennáll. A hirogél tapaszban nincs semmilyen mesterséges vegyület, agresszív hatóanyag, így biztonságosan, kedved szerint ismételheted a használatát. Egy tapasz akár 8 órán is hat, így ha este, lefekvéskor felteszed, reggelre érezhető lesz a jótékony hatása. Ebből a szempontból eredményesebb, mint a krémek és gélek, amik biztosan lekopnak a bőrfelületről mielőtt a hatóanyagai mind felszívódnának, a tapasz viszont a helyén marad. A mentol frissítő, fertőtlenítő, fájdalomcsillapító hatása pedig biztos segítség lesz az ilyen bajok estében.

Nemcsak a pályán számíthatsz rá!

Bár edzés után is elemükben vannak, ICY tapaszok hűsítő, jótékony erejét a hétköznapok során is eredményesen alkalmazhatod izomhúzódások, rándulások esetén, ha egy óvatlan mozdulat vagy túlerőltetés miatt elér a baj. Használatuk ugyanúgy zajlik: a tapaszt rásimítod az érzékeny területre, így azok akár egész éjszaka hűsítenek, csökkentik a fájdalomérzetet.

U.i.: A tapaszokat nyugodtan méretre vághatod, így praktikusan eloszthatod több kisebb, érintett területre is. Egyetlen fontos dolog: nagyon apróra ne vágd, hiszen úgy már nem érvényesülhet a jótékony hatás.

Részletes ismertető az ICY Menthol tapaszról itt:

Termékoldal→

WEBSHOPOS vásárlás a következő partnereknél:

Mpatika: http://bit.ly/Mpatika-ICY

PrevencioPatika: http://bit.ly/prevencio-icy

Arcanum patika: http://bit.ly/arcanum-ICY

A tapaszok a patikákban országszerte vény nélkül megvásárolható, megbízható orvostechnikai eszközök! A tapaszokban alkalmazott növényi hatóanyagok eredményességét több nemzetközileg jegyzett orvostudományi cikk is igazolja, míg hatásukat Európa egyik legszigorúbb kutatóközpontjának, a német Dermatestnek klinikai vizsgálatai is megerősítették. Forgalmazott termékeink megfelelnek az orvostechnikai eszközökkel szemben támasztott európai és amerikai előírásoknak egyaránt.

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *