Öt dolog, amit biztosan nem tudtál a gyermekkori, elhúzódó orrdugulásról

Öt dolog, amit biztosan nem tudtál a gyermekkori, elhúzódó orrdugulásról

szerző Admin dátum 2018-11-10 in gyógyítás otthon, Spiranto

Bár kellemetlen, felnőtteknél a hideg időben ránk rontó nátha viszonylag gyorsan és magától elmúlik. Más a helyzet azonban óvodások, kisgyermekek esetében, hiszen ők a velünk született orrlégzés felborulását sokkal nehezebben élik meg, a felgyülemlő légúti váladékok pedig ehhez társulva komolyabb problémákat is okozhatnak. Mire és miért érdemes odafigyelnünk? Mit tehetünk, ha a gyermek rosszul viseli az általános megoldási javaslatként felmerülő orrcseppek, orrspray-k, orrszívó porszívók alkalmazását? Egy cikknyi válasszal készültünk!

1., Miért a kisgyermekeket érinti leginkább?

A szakemberek úgy tartják, a nátha estében a helyzet komolysága az életkorral fordítottan arányos. Az óvodások, kisgyermekek ugyanis még nem tudnak helyesen orrot fújni, így az őszi náthák idején egy orrdugulás kialakulása után a probléma könnyen elfajulhat, ha nem figyelünk oda. A szabad légzést gátló jelenség ugyanis nemcsak az alvást befolyásolja, a miatta felgyűlő orrváladék okozhat komoly szövődményeket pl. arcüreg-, középfül gyulladás formájában vagy hörghurutként. Bár az orrfújás problémája később megoldódik, de ha gond van a levegővétellel, oda az alvás, amit nagyobb gyermekeknél is a bőrén érez az egész család egy-egy átvirrasztott éjszaka után.

2., Mitől problémásabb az éjszaka?

A választ az alvás leggyakoribb testhelyzete rejti: háton ugyanis sokkal nehezebben áramlik be a levegő az orrüregekbe a vízszintes pozíció miatt. Ez az amúgy is eldugult orrnál erősíti a problémát, plusz a hátraszivárgó váladék miatt köhögés vagy fülgyulladás alakulhat ki.

3., De mi okozza igazából az orrdugulást?

Ha szigorúan vesszük, akkor az orrdugulás hátterében a test önvédelmi működése áll. A belélegzéssel bekerülő baktériumokra, vírusokra válasz érkezik az orrban, ami gyulladással jár együtt a nyálkahártya esetében. Ez az orrnyálkahártya duzzanatát okozza, ami pedig gátolj a légzést.

4., Mit tehetünk, ha nem működnek a bevett megoldási javaslatok?

Rengeteg gyártó kínál ilyen problémákra orrcseppeket vagy spray-ket. A gond ezekkel, hogy sok gyermek nem szereti, ha valamit belecsöppentünk vagy fújunk az orrába. Egyes esetekben a készítmények károsíthatják is az orrnyálkahártyát vagy helyi irritációt okozhatnak, ami szintén nehezíti használatukat. Ha az orrcseppeket nem szereti a gyermek, legyen bármennyire ügyes eszköz, megvan az esély rá, hogy a váladék leszívására berregő motorral megalkotott orrszívó porszívót sem hagyja majd az orrába helyezni. Mit tehetünk ilyen esetekben?

5., Alternatívaként alkalmazhatunk párolgó növényi balzsamolajokkal átitatott Spiranto tapaszokat!

Itthon még csak most kezdenek elterjedni, de az olyan modern alternatív orvostechnikai eszközök, mint például a Spiranto légzéskönnyítő tapasz, hatékonyan egyesítik magukban gyógyszeripar pontosságát a gyógynövények értékes kivonataival. Az eredmény praktikusan használható, hiszen elég a ruhára/ pizsamára tapasztani, nem kell befújni vagy cseppenteni semmit az orrba. Ráadásul ellenőrzött körülmények között, fix összetétellel készülnek, így minden tapasz egyforma erővel bír.

Hogyan működik egy légzéskönnyítő tapasz?

Az orrdugulás megszüntetésére szolgáló Spiranto tapasz természetes hatóanyagai, az eukaliptusz, menta és levendula balzsamolajok természetes párolgása segíti a fellélegzést. A növények fertőtlenítő, nyugtató, vírusölő hatásúak, olajaik összetevői az orr nyálkahártyáján keresztül felszívódva teszik a dolgukat.

Egy Spiranto tapasz 6-8 órán át hat, két éves kor felett javasolt a használata, de orrdugulás vagy orrfolyás esetén nemcsak a kicsiknél, a felnőtteknél is jó szolgálatot tesz.

HOL VÁSÁROLHATÓ MEG A TAPASZ?
A TAPASZOKAT VÉNY NÉLKÜL MEGVÁSÁROLHATOD A PATIKÁKBAN! HA NINCS KÉSZLETEN A PATIKUS A RAKTÁRUNKBÓL 24 ÓRA ALATT BE TUDJA RENDELNI HA KÉRED!
KÉNYELMES WEBSHOPOS VÁSÁRLÁS AZ ALÁBBI PATIKAI WEBSHOPOKBAN:

Mpatika: http://bit.ly/mpatika-spiranto

PrevencioPatika: http://bit.ly/prevenciopatika-spiranto

Arcanum patika: http://bit.ly/arcanum-spiranto

A tapaszok a patikákban országszerte vény nélkül megvásárolható, megbízható orvostechnikai eszközök! A tapaszokban alkalmazott növényi hatóanyagok eredményességét több nemzetközileg jegyzett orvostudományi cikk is igazolja, míg hatásukat Európa egyik legszigorúbb kutatóközpontjának, a német Dermatestnek klinikai vizsgálatai is megerősítették. Forgalmazott termékeink megfelelnek az orvostechnikai eszközökkel szemben támasztott európai és amerikai előírásoknak egyaránt.

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *