Az irodai munka mumusa: az egérbaj, és egy tapasznyi segítség a mentol erejével!

Az irodai munka mumusa: az egérbaj, és egy tapasznyi segítség a mentol erejével!

szerző Admin dátum 2019-02-17 in gyógyítás otthon, hidrogél tapasz, icy menthol

Az irodai munkára is igaz, hogy csak annak tűnik álomkönnyű feladatnak a számítógép mögött, aki még nem próbálta. A billentyűzet monoton püfölése, a kattintgatás, különösen, ha nem megfelelő a székünk, nem tartunk mozgással töltött szüneteket, ugyanis hihetetlenül megterhelő izmainknak. Könnyedén kialakulhat a nagy fájdalommal járó és rendkívül nehezen múló ismétlődő terhelések okozta sérülés, az úgynevezett RSI-szindróma vagy „egérbaj”. Az alábbi posztban ennek lehetséges megelőzéséhez adunk tippeket, illetve elmondjuk, miként nyújt kezelésére természetes, hatékony alternatívát az ICY Menthol hidrogél tapasz.

A végeláthatatlan robot ára

Az emberi szervezet úgy fejlődött, hogy egészsége megőrzése érdekében szüksége van bizonyos mennyiségű mozgásra, az izmok rendszeres tornáztatására, ezzel szemben az egyre többeket érintő ülőmunka a digitális korszakban rabigába hajtja a testet.

A Repetitive Strain Injury (RSI, magyar nevén ismétlődő terhelések okozta sérülés) egy mozgásszerveket érintő, tipikusan munkahelyi megbetegedés, melyet rendkívül sokszor ismételt, monoton mozdulatok válthatnak ki – írja a Házipatika.com. Változatos helyeken alakulhat ki: leginkább a könyök-, alkar- és csuklótájékon jelentkezik, ugyanakkor bokában, nyakban, csípőnél, térdnél, de még a lábfejnél is megjelenhet.

Jelenleg számítógépes betegségnek tekinthető: aki a monitor és a billentyűzet mögé van kényszerítve, az megszámlálhatatlanul ismétli meg ugyanazokat az apró mozdulatokat gépelés, egérhasználat közben. Ezek a monoton, újra és újra megtett mozdulatok, a póz, melyben lényegi változtatás nélkül műszakokat, hónapokat, éveket húz le az ember, apró sérüléseket okozhatnak az izmokban. Ezek utána szinte észrevétlenül kezdenek elharapózni. A szervezetben fokozottan termelődő citokin (egy fehérjefajta) idegkárosodást okoz, és mivel a napról napra ismétlődő mozdulatsorok miatt nem tud regenerálódni az adott izom, hamarosan előtör a fájdalom a túlterhelt testrésznél. A folyamatnak gyorsan krónikus betegségek kialakulása – ízületi bántalmak, ínhüvelygyulladás – lehet a vége, melyek kezelése hosszadalmas, körülményes. Ami ennél is rosszabb: rendkívül könnyen ki is újulhatnak.

Így előzzük meg az „egérbajt”

Az „egérbaj” elkerülésére a leghatásosabb taktika a megelőzés. Fontos a megfelelő irodai szék kiválasztása, mely egészséges testtartást biztosít, emellett gimnasztikai labdán ülve sem hagyjuk eltunyulni folyamatosan munkára kényszerített izmainkat. Nem árt beszerezni csuklóemelő, kézkímélő egérpadot, megfelelő távolságban ülni a monitortól, megfelelő magasságba állítani a széket, lehetőség szerint váltogassunk ülő és álló pozíciók között. Szigorúan be kell tartani az óránként 10 perc szünetet is, mikor elszakadunk a monitortól, és járunk, nyújtózunk egyet, megmozgatva a kezünket és a lábunkat is. Mindemellett iktassunk be mindennapjainkba egy kis sportot, testmozgást, mely felszabadítja izmainkat az állandó monotonitásból, és alkalmanként masszázstól se idegenkedjünk.

Természetes enyhülés a mentol erejével – ICY Menthol hidrogél tapasszal az RSI ellen

Amennyiben mégis megtörténik a baj, és sajgó izmokkal, fájó ízületekkel tesszük le a munkát, akkor sem kell egyből mesterséges hatóanyagú szerekhez nyúlni. A kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmazó ICY Menthol kettős hatású hidrogél tapasz központi hidrogél mátrixával párologva, fizikailag hűti a fájó testrészt.

Emellett a benne található mentol a megfelelő receptorokhoz kapcsolódva gyors fájdalomcsillapító hatást vált ki, hűsít, de nem teszi kellemetlenül hideggé az érintett területet. Az ICY Menthol tapasz a többi tapaszunkhoz hasonlóan tetszőlegesen méretre szabható, közvetlenül a fájó területre tapasztható, száraz (szőrmentes) bőrfelületre felhelyezve garantáltan nem esik le, nem vándorol el, jótékony hatását pedig hosszan, akár 8 órán át is kifejti. A bőrt nem irritálja, kényelmesen alkalmazható és jól illeszkedik az emberi testre.

Részletes ismertető az ICY Menthol tapaszról itt:

Termékoldal→

KÉNYELMES VÁSÁRLÁS WEBSHOPUNKBAN:
Webshopunkban

 

PARTNEREINK WEBÁRUHÁZAIBAN:

Mpatika: http://bit.ly/Mpatika-ICY

PrevencioPatika: http://bit.ly/prevencio-icy

Arcanum patika: http://bit.ly/arcanum-ICY

A tapaszok a patikákban országszerte vény nélkül megvásárolható, megbízható orvostechnikai eszközök! A tapaszokban alkalmazott növényi hatóanyagok eredményességét több nemzetközileg jegyzett orvostudományi cikk is igazolja, míg hatásukat Európa egyik legszigorúbb kutatóközpontjának, a német Dermatestnek klinikai vizsgálatai is megerősítették. Forgalmazott termékeink megfelelnek az orvostechnikai eszközökkel szemben támasztott európai és amerikai előírásoknak egyaránt.

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *