Mitől őrjítően idegesítő a rovarcsípés? És hogyan szabadulhatunk meg tőle természetesen?

szerző Admin dátum 2019-08-31

Lehet bármennyire idilli a vízparti pihenés, az éhes szúnyoghordák hamar kellemetlenné tehetik a nyaralást. Akik nem allergiásak a vérszívók csípésére, könnyebb helyzetben vannak: gyakran meg sem érzik, hogy megkóstolták őket és a csípés helye sem látszik. Akik viszont kevésbé ellenálló szervezettel vannak megáldva, azoknak adott a talány: miért okoz ennyi vesződséget egy kis csípés, és mit tehetnek ellene, ha nem nyúlnának kemikáliákat tartalmazó szerekhez?

Olvasd tovább →

Ne a karriered bánja a hátfájást: praktikák és egy tapasz otthoni kúrához

szerző Admin dátum 2019-08-26

A derék- hát és nyaktáji fájdalmak mára civilizációs betegségnek tekinthetőek: a rengeteg ülőmunka, helytelen tartással, mozgáshiánnyal és stresszel párosítva folyamatos problémát okoz a felnőtt lakosság mintegy kilenctizedének. Sokan a munkahelyi előrelépés miatt terhelik túl magukat, pedig a nem múló fájdalom ördögi kör kezdete: kevésbé tudjuk miatta kipihenni magunkat és végül már a teljesítményünket is rontani fogja a munkahelyen, ami miatt elindult az egész. Szerencsére egy kis odafigyeléssel vagy épp egy természetes tapasszal sokat javíthatunk a helyzeten. Néhány egyszerű tipp a blogon.

Olvasd tovább →

Nyaralás? Vigyázz a nyugalomra Tapasz-Túlélőkészlettel!

szerző Admin dátum 2019-06-12

Apróságnak tűnhet, de egy rovarcsípés, baleset okozta zúzódás, izomfájdalom, kisebb megbetegedés gyorsan képes beárnyékolni a nyaralás örömét. Mégis, a kisebb problémák esetén nem szívesen nyúlunk gyógyszerek után, amíg nem muszáj, hiszen rajtunk a felelősség. Ezen változtat, ha elsősegélydobozukat az idei kalandok előtt az OrientalDoctor tapaszcsalád modern, természetes és hatékony tapaszaival töltjük fel! A tapaszokban gyógynövényi kivonatok, illóolajok hatóanyagait kombináljuk a víz hűsítő erejével, mindez pedig modern labortechnológiával, megbízhatóan készül. Nem véletlen, hogy a tapaszokat orvostechnikai eszközként besorolva bármikor megvásárolhatjuk a patikákban vény nélkül, vagy partnereink patikai webshopjaiban.Olvasd tovább →

Friss kutatás szerint: szeretik és használ is a kis betegeknek a Spiranto légzéskönnyítő és a Frio Pad hűtő tapasz!

szerző Admin dátum 2019-05-07

A legfrissebb kutatások szerint a Spiranto és Frio Pad tapaszok nem csupán természetesek, de hatékonyan javították magyar gyermekorvosok kis betegeinek állapotát is. Orvostechnikai eszközeinket egy független piackutató vette górcső alá magyar orvosok bevonásával, több szempontból vizsgálva azokat. A tapasztalatok pedig alátámasztották, hogy a tapaszok nem csak csillapították a kellemetlenségeket a legtöbb esetben, de a gyermekek is szívesen használták őket.

Olvasd tovább →

Túlélési tippek pollenszezonra: praktikák és egy természetes tapasz!

szerző Admin dátum 2019-04-10

A tavaszi napsütésen egyre csak azt várjuk, hogy mikor szakadhatunk ki a négy fal közül és sétálhatunk, bringázhatunk egyet az ébredő természetben. A rügyfakadással azonban a pollenszezon is felébred téli álmából, az allergének pedig orrfolyós, tüsszögős, szemet dörzsölgető nyűggé változtathatnak bármilyen kirándulást az arra érzékenyeknél. A kellemetlenségeket egy-két egyszerű trükkel mérsékelheted, ha pedig tabletták, orrsprayk helyett hatékony, természetes megoldást keresel, a Spiranto tapasz ideális választás!

Olvasd tovább →

Ajándékozz szabad mozgást, könnyed lábakat anyák napjára akciós, egészségmegőrző tapaszokkal!

szerző Admin dátum 2019-04-08

Törődés, egészség, szeretet. Lehet-e ennél nagyobb ajándékot adni annak, aki fontos nekünk? Összecsomagoltuk őket legjobb hidrogél tapaszainkba zárva, így már csak át kell őket adnod, a megfelelő pillanatban! 5-öt fizetsz, 7-et kapsz egészségmegőrző tapasz akció a Venolite vénás tapaszra, valamint az ICY Menthol fájdalomcsillapító tapaszra a PrevencióPatikában, május 3-ig!Olvasd tovább →

Hogyan csillapítható a befagyott váll szindróma egy mentol kivonatos tapasszal?

szerző Admin dátum 2019-04-03

Tavasszal már mindenki csak a nyári strand-alakjával törődik: kampányszerű sport az edzőteremben, ha kimelegedtünk, majd az irodában lehűt minket a klíma – mi gond lehet? Ha nem vigyázunk, akkor ez biztos recept egy rendkívül kellemetlen betegség begyűjtéséhez, melyet befagyott váll szindrómaként ír le az orvoslás. A nagy fájdalommal járó, nehezen múló bajhoz ráadásul elég egy kis oda nem figyelés, a tünetek pedig akár hónapokig kínozhatnak minket. Mit tehetünk, ha begyulladt vállízületünk miatt aludni sem tudunk, de nyakló nélkül sem szednénk a kemikáliáktól hemzsegő tablettákat? Alábbi bejegyzésünkben ezt járjuk körül.

Olvasd tovább →

Házi praktikák megfázásra gyermekeknél: Veszélyes jó szándék VS hatásos megoldások

szerző Admin dátum 2019-03-26

A gyermekek immunrendszere 10 éves korukra válik „felnőtté”, egészen addig természetes, hogy többször kapnak el télen és tavasszal gyakori vírusfertőzéseket, melyek olyan felső légúti tüneteket okoznak, mint a nátha, orrdugulás, láz, torokfájás. Ezek legtöbbször nagyobb galiba nélkül gyorsan elmúlnak, kúrálásukban sokszor nem is az otthoni kezelés praktikái jelentenek kockázatot, inkább az olyan szájhagyományként, barátoktól, nagyszülőktől átvett megoldások, amelyeknek több a lehetséges buktatója, mint a haszna.

Olvasd tovább →

Miért gyakori a tavaszi megfázás? Hogyan kezeljük otthon, természetesen?

szerző Admin dátum 2019-03-15

A tavaszra legtöbben így gondolunk: eljött a meleg napsütés, a séták időszaka, amikor végre ledobhatjuk magunkról a vastag, téli ruhákat. Azonban jobb, ha tudjuk: bármennyire idillikus ez a gondolat és maga az évszak, legalább annyira csalóka is – ugyanis ilyenkor éppúgy megszaporodnak a megfázások, náthák, kicsiknél és nagyoknál, mint a téli hideg idején! Miért van így? Milyen egyszerű praktikákkal kerülhetjük el és mire elég kezelésében egy gyógynövényi kivonatokat tartalmazó tapasz, ha egyből nem a gyógyszerek után nyúlnánk a kúrához? Csupa válasszal készültünk!

Olvasd tovább →

Az irodai munka mumusa: az egérbaj, és egy tapasznyi segítség a mentol erejével!

szerző Admin dátum 2019-02-17

Az irodai munkára is igaz, hogy csak annak tűnik álomkönnyű feladatnak a számítógép mögött, aki még nem próbálta. A billentyűzet monoton püfölése, a kattintgatás, különösen, ha nem megfelelő a székünk, nem tartunk mozgással töltött szüneteket, ugyanis hihetetlenül megterhelő izmainknak. Könnyedén kialakulhat a nagy fájdalommal járó és rendkívül nehezen múló ismétlődő terhelések okozta sérülés, az úgynevezett RSI-szindróma vagy „egérbaj”. Az alábbi posztban ennek lehetséges megelőzéséhez adunk tippeket, illetve elmondjuk, miként nyújt kezelésére természetes, hatékony alternatívát az ICY Menthol hidrogél tapasz.

Olvasd tovább →