Hogyan csillapítható a befagyott váll szindróma egy mentol kivonatos tapasszal?

Hogyan csillapítható a befagyott váll szindróma egy mentol kivonatos tapasszal?

szerző Admin dátum 2019-04-03 in gyógyítás otthon, hidrogél tapasz, icy menthol

Tavasszal már mindenki csak a nyári strand-alakjával törődik: kampányszerű sport az edzőteremben, ha kimelegedtünk, majd az irodában lehűt minket a klíma – mi gond lehet? Ha nem vigyázunk, akkor ez biztos recept egy rendkívül kellemetlen betegség begyűjtéséhez, melyet befagyott váll szindrómaként ír le az orvoslás. A nagy fájdalommal járó, nehezen múló bajhoz ráadásul elég egy kis oda nem figyelés, a tünetek pedig akár hónapokig kínozhatnak minket. Mit tehetünk, ha begyulladt vállízületünk miatt aludni sem tudunk, de nyakló nélkül sem szednénk a kemikáliáktól hemzsegő tablettákat? Alábbi bejegyzésünkben ezt járjuk körül.

Befagyott vállról akkor beszélhetünk, ha a vállízület és a körülötte lévő lágyrészek gyulladásából eredően ízületi mozgásbeszűkülés jön létre. Ez amellett, hogy rendkívül fájdalmas, nagymértékben korlátozza a legalapvetőbb feladatok – például az öltözködés – elvégzését is.

Több kiváltó oka is lehet: sportolás esetén adódhat bemelegítés hiányából, helytelen edzés során is károsodhat a legmozgékonyabb ízületünk, ugyanakkor a direkt hidegbehatás – rossz klímabeállítás, huzat – is előidézheti. Emellett a mozgásszegény irodai munka, a rossz testtartás miatt feszülő izmok, az állandó, előnytelen terhelés is a betegség kialakulásának katalizátora lehet.

A befagyott váll fájdalmas probléma, de az ICY tapasszal a problémái természetesen csillapíthatóak.

A befagyott váll jellemzően ízületi merevséggel és múlni nem akaró fájdalommal jár, a váll mozgása beszűkül, karunkat pedig csak korlátozottan vagy éppen szinte sehogy sem tudjuk emelni – mondta el az NL Cafénak Dr. Koroknai András reumatológus főorvos. A betegség első fázisában zömmel éjszakánként jelentkezik a fájdalom, mely a második, a “befagyás” stádiumában nem fokozódik, helyét a mozgásbeszűkülés veszi át. A harmadik, oldódó fázisban lassan ismét magára talál az elgyötört ízület.

A panaszmentes állapothoz vezető út azonban nem rövid: a befagyottváll szindróma hónapokig is megkeserítheti az életünket, gyógyítása összetett folyamatsor, a szakorvos mellett fizioterapeutára és gyógytornászra is szükség lehet. Emellett könnyedén kiújulhat a betegség, de odafigyeléssel, gyógytornával csökkenthető ennek valószínűsége.

Hatékony fájdalomcsillapítás a víz és a mentol erejével

Ha megtörtént a baj, és minden odafigyelés ellenére befagyott a vállunk, mindenképpen forduljunk szakorvoshoz. A betegséget kísérő fájdalom csillapítására azonban a vegyszerek mellett természetes, hatékony segítség is rendelkezésedre áll.

Az izom- és ízületi fájdalmak, húzódások és zúzódások csillapítására megalkotott ICY Menthol kettős hatású hidrogél tapasz központi hidrogél mátrixa fizikailag hűti a sajgó területet, míg a benne található mentol a fájdalomreceptorokhoz csatlakozva segíti az enyhülést. Előzetes hűtés nélkül, azonnal felhelyezhető a sajgó területre, nem csöpög, nem esik le, jótékony fájdalomcsillapító hatására pedig 6-8 órán keresztül számíthatunk. Fontos, hogy száraz legyen a bőrünk, ahová ragasztjuk, a nedves bőrről lecsúszhat.

Az ICY Menthol tapasz használata tetszőlegesen ismételhető, mivel a hagyományos gyógyszerekkel szemben ebben nincsenek mesterséges anyagok, nem lehet túladagolni és a bőrt sem irritálja.

Részletes ismertető az ICY Menthol tapaszról itt:

Termékoldal→
A tapasz vény nélkül megvásárolható a patikákban. Ha nincs készleten, 24 órán belül megrendelheti a patikus a raktárunkból!

KÉNYELMES ONLINE VÁSÁRLÁS WEBSHOPUNKBÓL:

3000 Ft feletti rendeléseknél ingyenes kiszállítással!
Webshopunkban

PARTNEREINK WEBÁRUHÁZAIBAN:

Mpatika: http://bit.ly/Mpatika-ICY

PrevencioPatika: http://bit.ly/prevencio-icy

Arcanum patika: http://bit.ly/arcanum-ICY

A tapaszok a patikákban országszerte vény nélkül megvásárolható, megbízható orvostechnikai eszközök! A tapaszokban alkalmazott növényi hatóanyagok eredményességét több nemzetközileg jegyzett orvostudományi cikk is igazolja, míg hatásukat Európa egyik legszigorúbb kutatóközpontjának, a német Dermatestnek klinikai vizsgálatai is megerősítették. Forgalmazott termékeink megfelelnek az orvostechnikai eszközökkel szemben támasztott európai és amerikai előírásoknak egyaránt.

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *