Ízületi fejfájás

A leggyakoribb krónikus fájdalmak - HáziPatika

A krónikus fejfájás hátterében fogászati panasz is állhat Utoljára frissítve: Sőt, nemcsak a fejfájás, hanem a nyak és az állkapocs-ízületek panaszait is okozhatják fogászati problémák.

Erre azonban nemigen gondolnak az emberek, ezért inkább a háziorvosukat, a reumatológiát vagy a többi szakrendelést keresik fel. Arra, hogy a tünetek forrása valamilyen fogászati probléma, csak akkor derül fény, amikor a ízületi fejfájás ízületi fejfájás egyszer csak megszűnnek vagy rohamosan enyhülni kezdenek az addig rendszeresen jelentkező és a hétköznapi életet megkeserítő fájdalmak.

Így történt ez Dr.

könyökrepedés kezelése

Sápi Béla kollégánk egyik páciensével is. Ízületi fejfájás Béla fogorvost, a konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosát azért kereste fel az idős hölgy, mert elégedetlen ízületi fejfájás pár évtizede készült ízületi fejfájás.

Mint később kiderült, páciensünk régóta szenvedett különböző krónikus fájdalmaktól, többek között fejfájástól is.

ízületi fejfájás csípőfájdalom tornakezelés

Valóban, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a pótlások megértek a cserére, mi több, komoly rehabilitációra volt szükség. A szakorvos a helyreállító kezelés során egy speciális ízületi fejfájás, a Protar 5 típusú egyéni artikulátor segítségével elemezte a páciens harapását, hogy az elkészült pótlásokkal a hölgy ízületi fejfájás számára megteremtse az optimális körülményeket.

ízületi fejfájás

A képen a berendezés körül a megfelelő pozícióban - propulsio, leteropulsio - rögzített harapási sablonok láthatók. A felső állcsontra finommechanikai Preci-Vertix és öntött kapocs elhorgonyzású kombinált fogpótlás készült.

Ma Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz. Fejfájás A fejfájás az egyik leggyakrabban előforduló, mindennaposnak nevezhető betegség. Jelentkezhet önálló betegségként,  egyéb betegség kísérő tünete is. A fejfájás nem azonos a migrénnel, ami szervi vagy pszichés okokra visszavezethető betegség, s melynél a fejfájás féloldalt és rohamszerűen tör ránk, s további tünete a látászavar, a hányinger esetleg a hányás.

Az alsó állcsontra pedig cilindrokónuszos-teleszkóp elhorgonyzású fogpótlás készült, az alábbi kép az SB5 primer ízületi fejfájás beragasztása utáni állapotot mutatja.

Végül a kezeléssorozat végén átadásra kerültek a fogpótlások. Az összkép a megérkezési állapottal összehasonlítva drámai változásokat mutat.

A ló háta ugyanis fájdalomérző szabad idegvégződésekkel gazdagon ellátott, ízületi fejfájás nagy számban találhatók a bőrben, a bőr alatti kötőszövetben fasciaa zsírszövetekben, a szalagokban, izmokban, a gerincvelőt borító érhártyában, és az erek falában is. Az idős lovak kopásos, gyulladásos, meszesedéssel járó betegségei is okozhatnak hátfájást, ahogy az ettől merőben eltérő kezelést igénylő, versenylovaknál gyakori kötött hátizomzat is. Többnyire kialvatlanság vagy időjárási front okozza, de lehet szervi eredete is, például ideggyulladás, megnövekedett koponyaűri nyomás, vérellátási zavar, a szem érzékenysége, légzacskó-gyulladás vagy csigolyablokád. A fejfájás érzete az agyat borító agyhártyák területéről érkezik, ahol a nyomásérzékelő receptorok akkor jeleznek, ha a koponyaűri nyomás megnő. Ezt a vérkeringés, illetve a folyadékháztartás zavara, de súlyos esetben ritkán agytumor is okozhatja.

Ám a legnagyobb meglepetés mégsem ez volt a páciens számára! A kezelés után ízületi fejfájás az idős hölgy krónikus fájdalmai enyhülni kezdtek, majd az évek óta fennálló fej- és nyakfájása teljesen megszűnt, az ízületi panaszokkal egyetemben.

ízületi fájdalom a könyök hajlításánál

Nem csoda, hogy ilyen elégedett a mosolya, hiszen a megújult fogsora mellé "grátiszként" még a krónikus ízületi fejfájás is elmúltak Íme, egy újabb bizonyíték arra, hogy ízületi fejfájás test egyéb szerveiben, részeiben fennálló panaszok sokszor fogászati problémákra vezethetők vissza!

Az esettanulmány megjelent a Fogorvosi Szemlében is, a teljes cikk a közreműködők nevével, a kezelés helyszínével és a részletes leírással együtt  itt található.

közös előkészületek áttekintése

Kiemelt cikkek.

További a témáról