ICY Menthol: kis tapasz, maratoni sikerek az izomfájdalmakkal szemben – versenykörnyezetben tesztelve

ICY Menthol: kis tapasz, maratoni sikerek az izomfájdalmakkal szemben – versenykörnyezetben tesztelve

írta Admin ekkor: 2018-08-10 in hidrogél tapasz, icy menthol

Az eredményekhez vezető út verejtékkel, összpontosítással és kemény munkával van kikövezve – ez éppúgy igaz a szakmai karrierre, mint a sportsikerekre. Ez a két törekvés összeforrt dr. Karagics Judit esetében, aki évtizedes gyógyszeripari karrierje mellett embert próbáló távokat fut le hétvégente, nemrég pedig egy ötven kilométeres erőpróba után nemzetközi versenyen tette próbára erejét és akaratát. A megmérettetések Judit mellett az ICY Menthol kettős hatású hidrogél tapasz számára is komoly próbatételt jelentettek: az innovatív technológiával megalkotott hidrogél mátrixnak combsérülések után kellett enyhíteni az izomfájdalmat, duzzanatot. A kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmazó tapasz sikeresen vizsgázott az emberfeletti erőpróbákon. A tapasztalatokról és a sport szeretetéről beszélgettünk Judittal a megérdemelt nyári pihenő után.

Tapasz Blog: Gyógyszerész, orvoslátogatóként dolgozik immáron tizenhat éve, a munka mellett viszont élete szerves részét képezi a mozgás, a sport. Mikor kezdődött és mióta tart ez a szenvedély, a testmozgás milyen formáit űzi?

Dr. Karagics Judit: Gyermekkorom óta sportolok, már általános iskolában atletizáltam, az évek múlásával pedig egyre nagyobb részévé vált a mindennapjaimnak a mozgás. Megismerkedtem a kajakozással, egyetemi éveim alatt a tájfutást, terepfutást űztem, illetve a hegyikerékpározásban is kipróbáltam magam. Három-négy évvel ezelőtt azonban a bringázás egy csuklótörés miatt háttérbe szorult, így ismét előtérbe került a futás. Szívem csücske a terepfutás, melyet eleinte kisebb távokkal kezdtem. 5-10 kilométeren futottam, aztán ezt fokozatosan növeltem, mostanság már maratoni, illetve annál hosszabb távokat teljesítek.

T.B.: Ezekre a távolságokra már az „embert próbáló” jelző is kevés. Mi volt az utolsó nagyobb megmérettetés, melyet célul tűzött ki?

Dr. K.J.: Két komolyabb erőpróbán vagyok most túl. Pünkösdkor egy 54 kilométeres távnak vágtam neki, melyre egész télen készültem, és sikerrel teljesítettem is. Itt próbáltam ki először az ICY Menthol kettős hatású hidrogél tapaszt. Egy hatalmas esést követően meghúzódott a jobb combom, de szerencsére nem szenvedtem olyan súlyos sérülést, hogy orvosi segítségre lett volna szükségem. Az izom azonban meglehetősen fájt, így este, a verseny után felhelyeztem a tapaszt, mely egészen reggelig hűsítette a sérült részt, anélkül, hogy elmozdult, leesett volna. Üde, friss mentolos illata volt, ráadásul sokat javított a közérzetemen is, hiszen csökkentette a fájdalmat. Nyugodtan pihenhettem egy megterhelő versenynap után.

T.B.: Előkerült-e máskor is az ICY Menthol tapasz, vagy szerencsére azóta nem volt rá szükség?

Dr. K.J.: Június végén Máltán, az egészségügyi dolgozóknak rendezett világjátékokon, a Medigames-en vettem részt, ahol atlétikában, különböző távú futásokban képviseltem a szakmát. Itt is megsérültem, ezúttal a bal combomat sikerült meghúznom, de szerencsére ezúttal sem kellett orvosi segítséget igénybe vennem. Jó ismerősként vettem elő az ICY Mentholt, mely ismét megmutatta, hogy mennyivel jobb alternatíva enyhe sérülések, panaszok esetén, mint a gyógyszerek, illetve a nehezen felszívódó krémek. Egy másodpercig sem zavart semmiben, nem akadályozott, kellemes érzetet biztosított.

T.B.: Az ilyen teljesítményekhez, mint amilyen a máltai, valamint az azt megelőző pünkösdi is volt, rengeteg edzésre lehet szükség. Hogyan tudja a szükséges felkészüléseket összeszervezni a mindennapokkal?

Dr. K.J.: A hétköznapokban nincs túl sok időm edzeni, általában kétnaponta sikerül egy másfél-kétórás tréninget beiktatnom az életembe. Hétvégéken viszont több az időm, ekkor hosszabb távokat is bevállalok. Szombaton és vasárnap legtöbbször baráti társasággal közösen indulunk neki a távnak, 20-30 kilométernek vagy többnek, ha pedig nem edzünk, akkor valamilyen versenyen tesszük próbára elszántságunkat, felkészültségünket.

T.B: Ajánlaná nekik is az Önnél sikerrel vizsgázott ICY hidrogél tapaszt?

Dr. K.J.: Abszolút, mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom a tapaszt, aki nem akar az első kisebb izomhúzódásra gyógyszereket kapkodni, orvoshoz futni, valamint különféle krémekkel sincs kedve bajlódni. Egyszerűen felhelyezhető, hatékony és egy éjszakai kúra végén garantáltan ott találjuk, ahová ragasztottuk, nem szökik meg az ágyban.

T.B.: Szokták mondani, hogy a sport nem csak az egészséges életmód egyik elhanyagolhatatlan kulcseleme. Önnek mit ad a mozgás, a futás, a több tíz kilométernyi teljesítménypróba?

Dr. K.J.: A sportnak óriási a közösségformáló ereje. A különböző rendezvények, versenyek, közösségi futások, illetve távlatokban nézve a sport szeretete összehozza az embereket, ismeretségek formálódnak, barátságok kovácsolódnak. Mindemellett azon kívül, hogy jó közérzetet biztosít, megtanítja, hogy az eredményekért tenni kell, keményen meg kell értük dolgozni. Nincsenek kiskapuk, alázatra, kitartásra nevel, a sikert ugyanis nem adják ingyen.

 


AJÁNLÓ

Tetszett, amit olvastál?

Ismerkedj meg az OrientalDoctor tapaszcsalád ICY Menthol tapaszával részletesen, amely csúcstechnológiával készül egy nagy, megbízható gyógyszeripari gyártócég felügyeletével.

ICY Menthol tapasz az izomláz, izomhúzódások, rándulások kellemetlenségeinek természetes enyhítésére.

Tudj meg többet!

 

MEGVÁSÁROLNÁD?

A tapasz vény nélkül megvásárolható a patikákban!

Tedd kosárba a Pingvinpatika.hu boltjában!

Irány a bolt!

 

Szólj hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *